Συνταγή της Μεγάλης Παρασκευής - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Μεγάλη Παρασκευή
Γαριδοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός μισού λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
8 μεγάλες γαρίδες
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μάτσο ρόκα πλυμένη και στεγνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το ξύσμα, το λάδι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τις γαρίδες καθαρισμένες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Βγάζετε τις γαρίδες από την μαρινάτα τους και τις τοποθετείτε σε ταψάκι και από εκεί στο γκριλ για 5 λεπτά. Σε μια πιατέλα στρώνετε τη ρόκα, βάζετε από πάνω τα ντοματίνια, τις γαρίδες και τέλος, περιχύνετε με τη μαρινάτα τους.

(Αν θέλουμε δεν βάζουμε λάδι)

Φωτογραφικό υλικό

Comments

Την Μεγαλη Παρασκευη, δεν τρωμε ουτε λαδι.
Αρα η συνταγη, ακυρη!
Και νηστεια με γαριδες και χταποδακια.. αστο.
ΝΗΣΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣ ΛΙΤΑ!

tilemaxos

tilemaxos

kalopitas

kalopitas

Προτάσεις Verena

Στα πληττόμενα χωριά της Θεσσαλίας επισκέφθηκε η οργάνωση «Γιατροί Καρδιάς» και έδωσε είδη πρώτης...
Σε ενα κατάμεστο ΡΟΔΟΝ έγινε η παρουσίαση του συνδυασμού του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και...
ΜΝΜ προς πολλούς αποδέκτες (απλές σκέψεις) ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΥΜΕΝΗΣ...
Μια προσωπική περιπέτεια, στη φάση της αρχικής ιατρικής αντιμετώπισης και της σχολαστικής...