ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΙΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ
Υλικά:
1 πακέτο πέννες/ κοφτό μακαρονάκι/ φιογκάκια
5 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μπέικον
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς την φλούδα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλατι
πιέρι
ρίγανη
1 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά (δυο λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας). Βουτυρώνουμε ένα κυκλικό πιρέξ ή ταψί και στρώνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεμένα με τα τυριά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το μπέϊκον, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά από το τηγάνι πάνω στα ζυμαρικά και από πάνω προσθέτουμε τη ντομάτα και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 25’
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ME ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
4 πατάτες βρασμένες
2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
χυμό από μισό λεμόνι
500 γραμμάρια 0%γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ξερό 1 κουταλάκι του γλυκού)
1 κουταλάκι κοκκινοπίπερο
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό βράζουμε τις πατάτες για περίπου 35 λεπτά και ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Αφού μαλακώσουν τις κόβουμε σε κύβους.
Σ’ αυτό προσθέτουμε το τριμμένο καρότο ωμό, λίγο πιπέρι, κόκκινοπίπερο, αλάτι και το χυμό ενός λεμονιού.
Πλάθουμε μπαλάκια με αυτό τον πουρέ.
Σε μια γαβάθα προσθέτουμε στο γιαούρτι λίγο λάδι, πιπέρι, το φρεσκοτριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε με ένα χτυπητήρι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με δυόσμο. Στρώνουμε σε κάθε πιάτο από τρεις μπάλες ανά άτομο.
ΜΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Υλικά
300 γραμμ. ροδάκινα (καθαρισμένα και πολτοποιημένα)
300 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (πολύ παγωμένη)
3 κ.σ. ζάχαρη 3 φύλλα ζελατίνης
Φρέσκα φρούτα εποχής για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βυθίζουµε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10΄ να µουλιάσει και να φουσκώσει. Τοποθετούµε τα πολτοποιηµένα ροδάκινα σε κατσαρόλα. Προσθέτουµε τη ζάχαρη. Σε χαµηλή φωτιά ανακατεύουµε να λιώσει η ζάχαρη.
Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε, ανακατεύοντας, στο µείγµα φρούτου. Αφού διαλυθούν οι ζελατίνες αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει για λίγο.Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος στον κάδο του µίξερ µε το σύρµα ή µε µίξερ χειρός σε παχύρρευστη µορφή. Προσθέτουµε τη χτυπηµένη κρέµα στο µείγµα φρούτων. Απαλά ανακατεύουµε και ισοµοιράζουµε σε 5-6 ποτήρια. Γαρνίρουµε µε φρέσκα φρούτα.