"Συνεχείς συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Καρπάθου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: "Συνεχείς συναντήσεις στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Καρπάθου"

Συνεχείς συναντήσεις με Υπουργούς και Φορείς για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα της Καρπάθου κάνει αυτές τις μέρες στην Αθήνα ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Θεμ. Νισύριος.

Έτσι, συμμετείχε την Πέμπτη(28/1) στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή της νέας Διοίκησης της Κ.Ε.Δ.Ε., στην οποία συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες με Δημάρχους απ’ όλη την Ελλάδα για τα θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα των Δήμων.

Την Παρασκευή(29/11) συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη.

Με τον Υπουργό Εσωτερικών συζήτησε αναλυτικά για την ένταξη έργων και παρεμβάσεων που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», για την ανάγκη στελέχωσης του Δήμου με προσωπικό, ενώ έθεσε επιτακτικά την αναγκαιότητα έκτακτης επιχορήγησης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και την θωράκιση της Καρπάθου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα αιτήματα του Δήμου που διατύπωσε ο Δήμαρχος.

Με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη,  συζήτησε εφ’ όλης της ύλης για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Νησιού. Ιδιαίτερα απασχόλησαν την συζήτηση τα Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια, η δημιουργία Πύλης Εισόδου-Εξόδου για να υπάρχει η δυνατότητα να έρχονται κρουαζιερόπλοια ώστε να τονωθεί η Τουριστική Ανάπτυξη και η Τοπική Αγορά. Επίσης, η ανάγκη στελέχωσης και πλήρους λειτουργίας του Νοσοκομείου και η προώθηση της έγκρισης για την κατασκευή του 2ου Κύτταρου ΧΥΤΑ.

Σε όλα τα αιτήματα που διατυπώθηκαν υπήρχε θετικό κλίμα από τον Υπουργό και δέσμευση ότι θα συμβάλει στην υλοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος συνεχίζει τις συναντήσεις του.

 

 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...