Συνεχείς οι αφίξεις μεταναστών σε Ρόδο, Σύμη και Κω

Τις πρωινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης. Το Τ/Χ σκάφος προσέγγισε την βραχώδη περιοχή της παραλίας Αγίου Γεωργίου της Σύμης, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες. Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής αρχικά εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΧΑΜΕΣ» σε δύσβατη περιοχή δύο (02) αλλοδαποί και στη συνέχεια σε συνεργασία με κλιμάκιο της Δύναμης Άμυνας Νήσου (Δ.Α.Ν.) της Σύμης και με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΠΕΔΙ» επιπλέον δεκαέξι (16) άτομα. Οι αλλοδαποί δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΜΠΟΥΖΠΟΥΡΟΥΝ» της Τουρκίας τις πρωινές ώρες χθες, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5,000 €) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση αναζητούνται οι υπόλοιποι αλλοδαποί καθώς και ο διακινητής τους, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ρόδου για ύποπτο θαλαμηγό (Θ/Γ) σκάφος με αλλοδαπούς που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Μαύρου Κάβου νότια της Ρόδου. Κατόπιν ερευνών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου, εντοπιστήκαν συνολικά δέκα (10) αλλοδαποί (02 άντρες, 02 γυναίκες και 06 ανήλικοι.), οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ένα περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.) το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές ακτές, προς τη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΜΠΗ» της Κω. Το ΠΛΣ προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ δεν συμμορφώθηκε και ακολούθησε καταδίωξη. Ο χειριστής του Τ/Χ διενήργησε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους στην ακτή, όπου αποβιβάστηκαν οι είκοσι (20) αλλοδαποί επιβαίνοντες του. Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) της Κω. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...