Συνεργασία του Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα για την ενεργειακή επιδότηση στα Δωδεκάνησα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-23/06/2022

- Συνεργασία του Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα  για την ενεργειακή επιδότηση στα Δωδεκάνησα

- Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα είχε συνεργασία ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης. Επίκεντρο της συνεργασίας τους ήταν τα μέτρα ενίσχυσης των νησιωτικών νοικοκυριών λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον υπουργό για τη νέα κάρτα καυσίμων ( FUEL PASS-2 για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2022, που ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές είναι 100 ευρώ ( 85€ για τραπεζικούς λογαριασμούς έναντι των 55€ ) και για τις μοτοσικλέτες είναι 70ευρώ ( 55€ για τραπεζικό λογαριασμό ).

Επιπρόσθετα έγινε μια σφαιρική συζήτηση για τις επενδύσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο στην Αστυπάλαια και Τήλο. Τονίστηκε επίσης  ότι υπολογίζεται  στα 43,8 εκατομμύρια  το όφελος στα Δωδεκάνησα από τη στροφή στο βιώσιμο τουρισμό και σε χίλιες εκατό εξήντα ( 1.160 ) θέσεις εργασίας κατ΄έτος. Είκοσι οκτώ χιλιάδες ( 28.000 ) επιχειρήσεις στους μετασχηματιζόμενους τομείς ενέργειας, τουρισμού και γαλάζιας οικονομίας θα πριμοδοτηθούν στο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ το πλήθος των εργαζομένων που θα συντηρούν φθάνει τους 140.000.

Τέλος συζητήθηκαν και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προκλήσεις που εμφανίζονται σε σχέση με την κλιματική ουδετερότητα στα νησιά.

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΡΟΔΟΥ Όχι στην διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...
Και εκεί που συζητούσαν για το ελάφι και την εισήγηση του Σάββα Καραταπάνη για σύναψη μνημονίου με...