Συνεργασία Στάθη Κουσουρνά και Βασίλη Υψηλάντη για θέματα του δήμου Ρόδου

Δελτίο Τύπου-Τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Ρόδο και την ανάπτυξή της συζήτησαν επί δίωρο το πρωί της Παρασκευής 14 Μαρτίου 2014 ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς στο γραφείο του δεύτερου στο Δημαρχείο. Ήταν μία συνάντηση εργασίας, κατά την οποία δρομολογήθηκαν και ενέργειες προς την επίλυσή τους.
Ειδικότερα ο κ. Υψηλάντης ενημερώθηκε για τα λιμενικά έργα και τα εμπόδια που δημιουργεί η στάση του ΤΑΙΠΕΔ στην προοπτική της σχεδίασης και της ωρίμανσής τους. Ο  δήμαρχος θα θέσει υπόψιν του κ. Υψηλάντη σχετικό υπόμνημα, ώστε εκείνος να το καταθέσει στη συνέχεια στα αρμόδια υπουργεία. Όσον αφορά την πορεία των έργων στη νέα Μαρίνα, ο δήμαρχος Ρόδου ενημέρωσε τον κ. Υψηλάντη ότι συνεχίζονται, ώστε το έργο να παραδοθεί σε λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Για το θέμα της Ροδιακής Έπαυλης, ο κ. Υψηλάντης συμφώνησε να επιδιώξει να κανονίσει συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με τον υπουργό Οικονομικών, ενδεχσμένως την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ανάλογη παρέμβαση αναμένεται να κάνει και προς τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του και συγκεκριμένα για τη Νέα Είσοδο της πόλης, για την οποία είναι έτοιμη η μελέτη. Ομοίως ο κ. Κουσουρνάς ενημέρωσε τον βουλευτή Δωδεκανήσου για την επέκταση του δικτύου του φράγματος του Γαδουρά, για την περιμετρική οδό, αλλά και για την επέκταση του βιολογικού με τη σύνδεση Αφάντου και Αρχαγέλλου.
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των απολυμένων της ΔΕΥΑΙ, αλλά και οι πιέσεις που θα πρέπει να ασκηθούν για την επιχορήγηση του δήμου με 600.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα διατεθεί στους πληγέντες από τις πλημμύρες του χειμώνα.
Ο κ. Υψηλάντης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή έχει έτοιμες μελέτες για την δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής και δήλωσε ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στις ενέργειες που απαιτούνται προς τα υπουργεία για την υλοποίησή τους.
Αξίζει να τονιστεί ότι στο νομοσχέδιο για τις βελτιώσεις στον «Καλλικράτη» θα κατατεθεί και ειδική τροπολογία  για την επίλυση του θέματος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ένα θεσμό απαραίτητο, ενώ στην ίδια τροπολογία  θα  κατατεθούν και διατάξεις σχετικές με τον ΠΡΟΤΟΥΡ.
Ο κ. Υψηλάντης ενημέρωσε τέλος τον κ. Κουσουρνά για την τελική θέση του υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχελάκη ότι δεν θα προχωρήσει το θέμα της διάσπασης των νησιωτικών δήμων τώρα, αλλά μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μετά από διαβούλευση.
Τέλος ο κ. Υψηλάντης υπογράμμισε ότι, μετά και την ενημέρωση που του παρείχε ο δήμαρχος Ρόδου, θα ασχοληθεί και με τα θέματα του Δημοτικού Φόρου, αλλά και των δημοτικών ακινήτων.
Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε να ζητηθεί ώστε τα χρήματα από τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων να διατίθενται για τον καθαρισμό και την αναβάθμισή τους.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...