Συνεργασία Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ με Λιμεναρχείο Ρόδου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ ΜΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ-Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού στον Λιμενάρχη Ρόδου, κ. Νικόλαο Αρμπουνιώτη, και στον Διοικητή Λιμένος, κ. Δημήτρη Συκιανάκη, σχετικά με την καταγραφή ποσοστών αφίξεων στο λιμάνι της Ρόδου,που θα βοηθήσει σημαντικά στο πλαίσιο χάραξης νέας στρατηγικής για την προώθηση της κρουαζιέρας στη Ρόδο.
Μετά την σύμφωνη γνώμη του Λιμενάρχη, ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, θα αναλάβει τόσο την υλικοτεχνική υποδομή, όσο και την εκπαίδευση των λιμενικών υπαλλήλων, ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια από το χτίσιμο ενός συστήματος που θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πλήρη εικόνα των Τουριστών που έρχονται στο νησί μας,όσο και τον πλοίων που θα εκτελούνεσωτερικέςγραμμές από Πειραιά προς Ρόδο.
Στόχος είναι να υπάρξει  ένα σύστημα στατιστικών στοιχείων για κάθε κίνηση εντός του Λιμένα Ρόδου, καθώς αυτό θα είναι μία σημαντική βοήθεια στις περεταίρωενέργειες καιστοχεύσεις στον τομέα του Θαλάσσιου Τουρισμού της Ρόδου.
Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, με τη Ρόδο να πρωτοστατεί στην έλευση Τουριστών. Καταγράφοντας λοιπόν την ετήσια επιβατική κίνηση δια θαλάσσης θα μπορέσουμε να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα, όπως τον αριθμό τουριστών, το προφίλ του σημερινού ταξιδιώτη (πχ. εθνικότητα), τις εταιρίες κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το νησί μας, την εμπορική κίνηση με τα πλοία εσωτερικών γραμμών κτλ, στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στο χτίσιμο της στρατηγικής που πρέπει να χαραχθεί για την προώθηση Θαλάσσιου Τουρισμού στη Ρόδο, καθώς και την ανάπτυξη των αντίστοιχων υποδομών για αυτό.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...