Συνελήφθησαν στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων πέντε άτομα για υποβάθμιση περιβάλλοντος σε Πάτμο και Μύκονο

Ερμούπολη Σύρου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων πέντε άτομα για υποβάθμιση περιβάλλοντος σε Πάτμο και Μύκονο


Συνελήφθησαν χθες το πρωί (Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023), στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελιών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την προστασία του περιβάλλοντος και του αιγιαλού από ενέργειες που συνιστούν υποβάθμιση και αλλοίωσή του, πέντε άτομα σε Πάτμο και Μύκονο.

Ειδικότερα:

Στην Πάτμο, συνελήφθη ένας υπάλληλος εταιρίας εργασιών, γιατί όπως διαπιστώθηκε προέβαινε σε απόρριψη χωμάτων, χαλικιών και φερτών υλικών προερχόμενων από καθαρισμό ερείσματος οδοστρώματος στην έναντι αυτού πλευρά υποβαθμίζοντας το περιβάλλον.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τον υπεύθυνο εργολάβο της εταιρίας εργασιών.

Στη Μύκονο, συνελήφθησαν τρεις οδηγοί-χειριστές μηχανήματος έργων - φορτηγών οχημάτων και ο υπεύθυνος επιχείρησης, γιατί όπως προέκυψε από επιτόπια έρευνα  σε παραθαλάσσια περιοχή του νησιού προέβαιναν σε εργασίες αμμοληψίας μέσα απ’ τη θάλασσα, με μηχάνημα έργων (φορτωτή) και εναπόθεση μεγάλης ποσότητας άμμου σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτογραμμή, στην παραλία, προκαλώντας εμφανή υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και εδάφους εξαιτίας της αλλαγής στη φυσική διαμόρφωσή της.

Επίσης, διαπιστώθηκε μεταφορά με φορτηγά αυτοκίνητα φορτίων προϊόντων εκσκαφών προς εναπόθεση εντός παρακείμενου αγροτεμάχιου, σε χώρο όπου γινόταν συγκέντρωση Απόβλητων Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων χωρίς άδεια.

Το μηχάνημα έργων και τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ παράλληλα βεβαιώθηκαν 51 τροχονομικές παραβάσεις που επισύρουν συνολικό διοικητικό πρόστιμο 8.451 ευρώ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...