Συνεδριακή εκδήλωση με τίτλο "Η ευζωία με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό" στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο - Θέμα: συνεδριακή εκδήλωση με τίτλο  "Η ευζωία με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό", θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 18.00, στο πλαίσιο της «ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 16-22/10/23», στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω

 

Την ανάδειξη της «ευζωίας με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό» και με έμφαση στην Κω ως προορισμό, θα αναδείξει η συνεδριακή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της της «ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 16 -22/10/23», που οργανώνει το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 από τις 18.00 – 29.00.

 

Ο Ιπποκράτης, ένας σπουδαίος άνδρας από την Κω (460-370 πΧ). «Πατέρας» της Δυτικής Ιατρικής,φιλόσοφος, επιστήμονας, συγγραφέας, ιατρός, ένας από τους μεγαλύτερους, ανάμεσα στα λαμπρά μυαλά στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο. Στη φιλοσοφία του, τον μεγαλύτερο ρόλο είχε η πρόγνωση παρά η διάγνωση.

 

Επίκαιρος ακόμη και σήμερα με τις συμβουλές του, έγινε θέμα έρευνας και μελέτης μετά από πρόταση της εταιρείας στρατηγικού μάρκετινγκ PraxisPlus, στους απόφοιτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τμήμα Μάρκετινγκ, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Καλυψούς Καραντινού. Πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις, διαπιστώσεις, ιδέες, εφαρμογές αναπτύχθηκαν από τις ομάδες που συμμετείχαν σε διαγωνιστική διαδικασία. Οι νέοι προσέγγισαν σε βάθος τη φιλοσοφική προσέγγιση του Ιπποκράτη για την υγεία και ευζωία εφάρμοσαν τις αρχές της επιστήμης του μάρκετινγκ και παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση στην διάδοση και επικοινωνία των αξιών του Ιπποκράτη στον απόλυτο προορισμό με εφαρμογές από το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα και τον ξενοδοχειακό όμιλο KoulliasHotelsπου εδώ και χρόνια, άοκνα εργάζεται σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

 

Η εκδήλωση απευθύνεται στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, τουρισμού, στην εκπαιδευτική κοινότητα, τουριστικές επιχειρήσεις και στελέχη και είναι ανοικτή στο κοινό για γόνιμο διάλογο (είσοδος ελεύθερη).

"Η ευζωία με Ιπποκρατική προσέγγιση στον τουρισμό"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 19/10/23, 18.00-20.00

 

 

18.00-18.30 προσέλευση, networking, γνωρίζουμε τα βότανα με τον γεωπόνο κ. EπαμεινώνδαΕυεργέτη | ερευνητή | Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

18.30-18.50 | Ομιλία: "Πως το storytelling μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον τουρισμό"|  Δρ Καλυψώ Καραντινού | Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μάρκετινγκ (ΟΠΑ)

 

18.50-19.20 | Παρουσίαση: " Ευζωία και Ιπποκράτης" | Ηρώ Χρυσικοπούλου, Κωνσταντίνα Διαμαντή, Μαρία Κοκαλά, Αντωνία Παπαγιάννη | Μέλη νικήτριας ομάδας (Α3) διαγωνισμού Τουριστικού Μάρκετινγκ |Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)

 

19.20-19.40 | Παρουσίαση: "Πως οι αξίες του Ιπποκράτη συνάντησαν το ξενοδοχείο μας και "μίλησαν" με τους επισκέπτες" | Ελένη Μπάση | Γενική Διευθύντρια KoulliasHotels

 

19.40-20.00 | Εισήγηση:" Η Κως, Προορισμός Ευζωίας μέσα από τις Αρχές του Ιπποκράτη", Άντα Καραγιάννη|PraxisPlus | στρατηγικό μάρκετινγκ & επικοινωνία, Hospitalitymanagement

 

Μέσα από τις οδηγίες του Ιπποκράτη για καλή υγεία και ποιότητα ζωής, η Κως έχει τη δυνατότητα να προσφέρει προστιθέμενη αξία στις διακοπές των επισκεπτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε την  ηρεμία και καλή διάθεση, σχέσεις με τους ντόπιους και τις ιστορίες του τόπου, ευεξία, άσκηση, εμπειρίες γεύσης που δίνει η τοπική γαστρονομία, τα ευεργετήματα της θάλασσας και των κοντινών νησιών μεταξύ άλλων. Για πληροφορίες:info@praxisplus.gr(Άντα Καραγιάννη, Τ. 6974353017), gmanager@koulliasgroup.com (Ελένη Μπάση, Τ. 6943005458)

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΝΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ Ρόδος20-11-2023 Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη...
Επικήδειος ΣτέργουΦ. Χατζηδιάκου   Πολυαγαπημένε μου πατέρα, Καλούμαι σήμερα από αυτό...
Δημήτρης Γάκης: Αποχαιρετούμε σήμερα τον άοκνο και χαλκέντερο Δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο...
Ο Βασίλης Παπανικόλας σχολιάζοντας την ανάρτηση του τεως δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για το...