Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου για τον αντιπυρικό σχεδιασμό

Η Αντιπυρική Προστασία της Καρπάθου συζητήθηκε σήμερα από το Σ.Τ.Ο.

- Με κύριο θεματικό άξονα συζήτησης την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού για το νησί της Καρπάθου ,συνεδρίασε σήμερα 24/04 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου.

Στη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μιχαήλ Μανωλάκης,συμμετείχαν εκπρόσωποι των άμεσα εμπλεκόμενων τοπικών υπηρεσιών :Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα, το Λιμεναρχείο, την Αεροπορική Μονάδα και τη Διεύθυνση Δασών.

Αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δήμου Καρπάθου ,έδωσε το παρόν η Έπαρχος Καρπάθου - Ηρωϊκής Νήσου Κάσου κα Καλλιόπη Νικολαϊδου, καθώς επίσης παρέστησαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Ιωάννης Λυριστής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Δημήτριος Ζανάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Παραγυιός.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, πχ η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των δασυλλίων και των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α.

Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.

Σαφέστατο ήταν και το ζητούμενο της εν λόγω σύσκεψης, που έγκειται κυρίως στη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και στο συντονισμό της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους ,με στόχο πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο αυτού του στόχου ,συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...