Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τους αποσταγματοποιούς της Ρόδου και τον Δήμαρχο Νισύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συναντήσεις του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με τους αποσταγματοποιούς της Ρόδου και τον Δήμαρχο Νισύρου

-Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου των μικρών διήμερων αποσταγματοποιών Ρόδου πραγματοποιήθηκε στον Έμπωνα χθες το απόγευμα.

-Στην συνεδρίαση παρευρέθη μετά από πρόσκληση και ο αντιπεριφερειάρχης  Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονας  Ζαννετίδης  που ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης C-91/18  (σχετικό ανακοινωθέν τύπου 94/19/11-7-2019) σχετικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που ισχύει για τους μικρούς αποσταγματοποιούς στη χώρα μας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την οδηγία 92/83 καθόσον θέσπισε και διατήρησε σε ισχύ νομοθεσία η οποία προβλέπει την εφαρμογή συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης μειωμένου κατά 50%.

 

Το δικαστήριο εξέτασε προσφυγή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στην ίδια συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης όλα τα θέματα που απασχολούν τους αποσταγματοποιούς και συμφωνήθηκαν οι περαιτέρω κινήσεις σχετικά και με την νέα αποσταγματική περίοδο.

 

Επιπλέον, ο κ. Ζαννετίδης είχε χτες συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο και την συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων σχετικά με την επέκταση του σφαγείου Νισύρου και την προσθήκη γραμμής σφαγής βοοειδών, ένα θέμα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους του νησιού. 

 

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον δήμαρχο Νισύρου, ότι γίνεται προσπάθεια από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να συνταχθεί νέα μελέτη, η οποία με προγραμματική σύμβαση που θα ακολουθήσει μεταξύ του Δήμου Νισύρου και της ΠΝΑΙ, θα προωθήσει το έργο προς εκτέλεση.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Μία μοναδική  διάκριση κατάφερε να αποσπάσει το  Τουριστικό Πρακτορείο GEM TRAVEL Γ....
Βήμα προς βήμα τις κινήσεις των ερευνών του περιέγραψε ο μάρτυρας που «ξετύλιξε» το κουβάρι της...
Aγαπητοί φίλοι, Υπάρχει εξαφάνιση ηλικιωμένης από την περιοχή Φαληράκι της Ρόδου. Εάν γνωρίζετε...
Το πρωί του Σαββάτου, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο...