Συνάντηση Δημάρχου Χάλκης με Άκη Σκέρτσο για την επανακατοίκηση του παλαιού χωριού

Συνάντηση Δημάρχου Χάλκης κ. Φραγκάκη Ευάγγελου με τον Υπουργό Επικρατείας της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Άκη Σκέρτσο στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της επανακατοίκησης του Χωριού στην Χάλκη. 

 

Στις 16 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμαρχος Χάλκης συναντήθηκε με τον κ. Άκη Σκέρτσο, Υπουργό Επικρατείας, για να συζητήσουν την πρωτοβουλία επανακατοίκησης του Χωριού της Χάλκης μετά τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Deloitte Ελλάδας μέσω τηςAXION HELLAS. 

 

Η ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδίου, η προσέλκυση νέων κατοίκων, ιδιαίτερα νέων οικογενειών και επιχειρηματιών και η ανάδειξη της Χάλκης ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, είναι οι άμεσοι στόχοι αυτού του οραματικού έργου.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό το έργο, όπως η έλλειψη υποδομών και η απομόνωση του νησιού, οι δυνατότητες που προσφέρει η Χάλκη, όπως η φυσική ομορφιά, η πλούσια ιστορία και η αυθεντική ατμόσφαιρα καθώς και ο εξαιρετικά σημαντικός ρόλος της Deloitte Ελλάδας στην παροχή τεχνογνωσίας και υποστήριξης για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου.

Η επανακατοίκηση του Χωριού της Χάλκης αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα με πολλαπλά οφέλη για το νησί. Μπορεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Χάλκης ευχαρίστησε τον κ.Άκη Σκέρτσο για το ενδιαφέρον του για την Χάλκη και για τη δέσμευσή του να υποστηρίξει την επανακατοίκηση του Χωριού.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...