Συνάντηση τ. δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με κοινοτάρχες της Νότιας Ρόδου

Ρόδος 22-06-2021

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Συνάντηση τ. δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με κοινοτάρχες της Νότιας Ρόδου

- Ο τέως δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Μιχάλη Παλαιολόγο και Δημήτρη Ζανεττούλη και τον τέως Πρόεδρο του Δ.Σ. Ευάγγελο Μανδρακό είχε χθες συνάντηση στο κοινοτικό γραφείο Γενναδίου με τους κοινοτάρχες της Νότιας Ρόδου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα θέματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, καθώς και την πορεία των εκτελούμενων έργων στη Νότια Ρόδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την έλλειψη συνεργασίας των χωρικών αντιδημάρχων με τους προέδρους των κοινοτήτων, φαινόμενο που αντιμετωπίζεται και σε άλλες δημοτικές ενότητες του δήμου και κυρίως τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων των κοινοταρχών, παρότι είναι αυτοί που βιώνουν τα προβλήματα καθημερινά και έρχονται σε άμεση επαφή με τους δημότες. Ο τ.δήμαρχος αναφέρθηκε στην αρχή της «εγγύτητας» αλλά και στην ανακολουθία λόγων και έργων, τόσο του σημερινού δημάρχου όσο και του συνεργάτη του κ. Καρίκη. οι οποίοι είχαν εξαγγείλει στην αρχή της θητείας τους, την εκχώρηση περισσοτέρων αρμοδιοτήτων στους προέδρους των κοινοτήτων.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την διακοπή των έργων της κοινότητας Κατταβιάς που είχαν αρχίσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή με την αντισταθμιστική χρηματοδότηση ποσού 3.400.000 ευρώ από την Δ.Ε.Η. λόγω της κατασκευής του ΑΗΣ Ν.Ρόδου στο Πρασονήσι. Σήμερα εκτός από την αντικατάσταση του φωτισμού που εκτελέστηκε από τη ΔΕΗ, έχουν σταματήσει τα έργα των αγωγών ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη του Βιολογικού Καθαρισμού Κατταβιάς και της αποκατάστασης των πλακοστρώτων. Ακόμη επισημάνθηκε η «αναρχία» που επικρατεί με την παντελή έλλειψη υποδομών (w.c., καθαριότητας, κλπ.) στο Πρασονήσι, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά.

Ιδιαίτερος προβληματισμός διατυπώθηκε για την καθυστέρηση της εκτέλεσης του έργου, που είχε εντάξει και χρηματοδοτήσει με ιδίους πόρους η προηγούμενη δημοτική αρχή και αφορά τον φωτισμό του παραλιακού δρόμου Κιοτάρι-Γεννάδι, καθώς και την μη αξιοποίηση των γεωτρήσεων Κατταβιάς και Γενναδίου, που είχαν διανοιχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας των οικισμών και των παραθεριστικών κατοικιών, που ευτυχώς λόγω της πανδημίας δεν έγινε αισθητή τα 2 τελευταία χρόνια.

Ο τέως Δήμαρχος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο και να ζητήσει την άμεση αντιμετώπιση αυτών. Ανάλογες συναντήσεις θα έχει το επόμενο διάστημα με τους προέδρους των κοινοτήτων των υπόλοιπων δημοτικών ενοτήτων του δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των έργων και τα θέματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν.

 

Το Γραφείο Τύπου

της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...