Συνάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου, με τον Πρέσβη του Μαρόκου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Συνάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου  Ευστρατίου,  με τον Πρέσβη του Μαρόκου

- Εγκάρδια συνάντηση με τον Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα,  Mohammed Sbihi  είχε σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος  Ευστρατίου στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Ο Πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος με την Ρόδο και εξέφρασε την επιθυμία του να ξαναβρεθεί στο νησί. ‘Έχοντας υπάρξει υπεύθυνος Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του αμέσως επεσήμανε την σημασία της επανέναρξης απευθείας πτήσεων μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας αλλά και των νησιών, τονίζοντας πως η χώρα μας έχει εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις των συμπατριωτών του οι οποίοι ταξιδεύουν με βίζα Σένγκεν.

Ο κ. Ευστρατίου υπενθύμισε πως η Ρόδος είναι εδώ και πολλά χρόνια τόπος διακοπών της Βασιλικής Οικογένειας του Μαρόκου και συμφώνησαν πως αυτό είναι σημαντικός παράγοντας για τους συμπολίτες τους όταν επιλέγουν τον προορισμό τους.

Έγινε ενημέρωση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Μαρόκο σχετικά με την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  και τις υποθαλάσσιες καλωδιακές συνδέσεις μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του Βασιλείου του Μαρόκου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Εξήγησε δε τις ανάλογες ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν προγραμματιστεί στα νησιά μας και μεταξύ της χώρας μας και της Αιγύπτου. Επίσης αναφέρθηκε και στα Υδατοδρόμια τα οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ετοιμάζει καθώς και στα τοπικά αγροτικά προϊόντα για τα οποία ο Πρέσβης έδειξε ενδιαφέρον.

Τέλος επισημάνθηκαν όχι μόνο οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, αλλά και η κοινή αντίληψη για τα θέματα διεθνούς δικαίου.

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...