Συνάντηση του Υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ τηλ. 6981156333

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

                    Την Τετάρτη 6/3, ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννης Φραγκούλης και  η Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου Τσανάκη  πραγματοποίησαν μια ακόμη ενημερωτική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμπατριώτη μας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

 

              Αρχικά η Δήμαρχος κ.  Τσανάκη  ευχαρίστησε τον κ. Σαντορινιό για την έναρξη δρομολογίων του πλοίου της εταιρείας BLUE STAR προς την Κάσο.  Ακολούθησε μια συζήτηση σχετικά με τα  θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κάσου. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα ακόλουθα:


-         Υπάρχει  ανάγκη επέκτασης εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και για όσους μετακινούνται αεροπορικώς

  -   Για την πρόσληψη διδακτικού, ιατρικού και λοιπού  προσωπικού στα μικρά  νησιά, ο κ. Σαντορινιός μας ενημέρωσε ότι θα θεσπιστούν άμεσα κίνητρα, ώστε να είναι  ελκυστική η προκήρυξη για κάθε ενδιαφερόμενο.

-       Για την αποκατάσταση προβλημάτων στατικότητας του κτηρίου, στο οποίο στεγάζεται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Κασου

  • Εκκρεμεί ο καθαρισμός ρεμάτων στον οικισμό Αρβανιτοχωρίου και εξετάζεται  η δυνατότητα να μεταβούν στην Κάσο τα μηχανήματα της ΜΟΜΑ. Δυστυχώς υπάρχει καθυστέρηση υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων στην Κάσο, όπως και στα περισσότερα μικρά νησιά

 

        Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ορισμένα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους, όπως:

 

- Εκκρεμεί η ολοκλήρωση ενεργειών για την λειτουργία  του Νοσοκομείου Καρπάθου

-  Ανάγκη επίλυσης προβλημάτων στην υποβολή αιτήσεων για το Κτηματολόγιο.

-  Χρηματοδότηση της έκδοσης ιστορικού, επιστημονικού συγγράμματος που πραγματεύεται τη σύνταξη δικαιοπρακτικών εγγράφων στη νήσο Χάλκη.

  • Εκκρεμεί απόφαση (σε συνεννόηση με διοίκηση ΟΛΠ) για την τοποθέτηση ΙΝ αφιερωμένου στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη,  σε χώρο του λιμένα Πειραιά, ο οποίος θα λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Συμαίων και η όλη δαπάνη καλύπτεται από δωρεά συμπατριώτη.

 

           Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

          

          

  Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Η ΣΥΜΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η Σύμη γεωπολιτικά...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...