Συνάντηση του δ.σ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου με το νέο διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

ΟΔΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ 104 - Τ.Κ. 851 00 ΡΟΔΟΣ

synt_ikarod@yahoo.com

                             ------------- ♦ -------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04/02/2020

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία στο γραφείο του Σωματείου η κοπή της βασιλόπιτας.  Παραβρέθηκαν περισσότεροι από εκατό συνταξιούχοι που γέμισαν την αίθουσα ενώ πολλοί παρέμειναν έξω. Σύντομο χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους απηύθυνε η πρόεδρος του Σωματείου  Γεωργία Φαρμακίδου. Παραβρέθηκαν και ΜΜΕ της πόλης μας.

Σήμερα Τρίτη 04 /2 αντιπροσωπεία του ΔΣ του σωματείου ,  αποτελούμενη από την πρόεδρο, τον Γεν. Γραμματέα και τον ταμία, επισκέφθηκε το Διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου και εξέθεσε ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου τα οποία απασχολούν τους συνταξιούχους. Συγκεκριμένα :

Το πρόβλημα της μεγάλης λίστας αναμονής για την εκτέλεση  μαστογραφίας. Αποτέλεσμα είναι να προσέρχονται οι ασθενείς ακόμη και πριν από τις 6:00 π.μ. για να λάβουν αριθμό προτεραιότητας.

Εκθέσαμε επίσης το θέμα προμήθειας μηχανημάτων απαραίτητων για ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε αντικατάσταση των παλαιών. Το ζήτημα αυτό το Σωματείο έχει θέσει στο Υπουργείο Υγείας ήδη εδώ και 9 μήνες.

Η αντιπροσωπεία του σωματείου αναγνώρισε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται σκληρά, είναι όμως απαραίτητη η άμεση πρόσληψη προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τέλος η αντιπροσωπεία τόνισε ότι παρακολουθεί τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου γιατί θεωρεί ότι η υγεία και η περίθαλψη πρέπει να είναι δημόσιες, δωρεάν και υψηλής στάθμης, για όλους τους πολίτες χωρίς εξαίρεση. 

Ο Διοικητής είπε ότι συμφωνεί με την άποψη του σωματείου και γνωρίζει τις ελλείψεις. Για νέες προσλήψεις ανέφερε ότι έχει υποβληθεί αίτημα και πιθανόν να υπάρξει απάντηση τον Μάρτιο. Για το θέμα των μαστογραφιών είπε ότι έχει σήμερα συνάντηση με το προσωπικό ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και τα προβλήματα του αριθμού προτεραιότητας.  

 

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα  ζητήματα του νοσοκομείου

 

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γεωργία Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη                                        Π. Παπαθεοδώρου

     

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Γνωρίζουμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές στο δήμο Ρόδου και πως βγήκε το αποτέλεσμα αλλά τώρα στο...
Οχτώ το πρωί, σήμερα και το δημαρχείο της Ρόδου δείχνει την απόλυτη παρακμή που βιώνει το νησί εδώ...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...