Συνάντηση του δ.σ του ΕΒΕΔ με την ΑΕΠΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), και έπειτα από πρωτοβουλία του Σωματίου Εστιατόρων Ρόδου, συναντήθηκαν την Τρίτη 25 Ιουνίου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στα γραφεία του Επιμελητηρίου.

Παρόντες ήταν οι κκ Γιάννης Κακλιός, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Κλούβας, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου “H Πρωτοπορία”, Δέσποινα Κοντούζογλου, μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και οι κ.κ. Γιάννης Ρωμαίος και Μιχάλης Ταχλιαμπούρης, επιχειρηματίες στον κλάδο της ψυχαγωγίας.

Κατά την συνάντηση, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Δωδεκανήσου έθεσαν στους εκπροσώπους της ΑΕΠΙ τα παρακάτω θέματα : την διαδικασία που εφαρμόζεται ως προς τους ελέγχους στα καταστήματα, τα επιβαλλόμενα πρόστιμα και το αμοιβολόγιο της εν λόγω εταιρίας.

Εκ του γεγονότος ότι η Δωδεκάνησος όπως και η Αθήνα κατατάσσονται στην υψηλότερη κατηγορία του αμοιβολογίου της ΑΕΠΙ, προκύπτουν για τις επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου υψηλές χρεώσεις και αντίστοιχα υψηλότερα πρόστιμα.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΠΙ δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν σταθερό το επίπεδο του αμοιβολογίου και να μεταφέρουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τους τα αίτημα των παραγωγικών φορέων για μείωση του σε ποσοστό της τάξεως του 10% καθώς και αλλαγή της κατηγορίας της Δωδεκανήσου που ευρισκόμενη, μόνη από τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, στην υψηλότερη κατηγορία αδικείται και λειτουργεί σε καθεστώς αθέμιτου, εις βάρος της, ανταγωνισμού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...