Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με 11 πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς Δήμου Ρόδου που είναι σε διαθεσιμότητα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών με τους φορείς και πολίτες, συναντήθηκε προχθές Σάββατο 29 Νοεμβρίου με εκπροσώπους των πρώην Δημοτικών Αστυνόμων Ρόδου που παραμένουν σε διαθεσιμότητα.
Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τους πρώην Δημοτικούς Αστυνόμους Ρόδου, ενημέρωσε τους 11 εναπομείναντες σε καθεστώς «κινητικότητας» υπαλλήλους για τα αποτελέσματα του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκήθηκε από το Βουλευτή μέσω της διαδικασίας της Αναφοράς προς τους αρμόδιους Υπουργούς της επιστολής διαμαρτυρίας τους. Αυτή αφορούσε την ανάγκη δημιουργίας στο Ο.Υ. του δήμου Ρόδου 11 επιπλέον θέσεων ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να επανατοποθετηθούν και να συνεχίσουν να προσφέρουν με την εργασία τους.
Δυστυχώς οι απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς κρίνονται ανεπαρκείς, καθώς το μόνο που γνωστοποιούν στους υπαλλήλους είναι πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος το οποίο είναι η αξιοποίηση από το ελληνικό δημόσιο υπαλλήλων του οι οποίοι παραμένουν ανενεργοί επαγγελματικά σχεδόν 18 μήνες.
Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των 11 υπαλλήλων εξέφρασαν την εκτίμησή τους και ευχαρίστησαν το Δημήτρη Γάκη για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ για να αρθούν οι αδικίες που υφίστανται οι ίδιοι αλλά και το σύνολο των δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων που παραμένουν στο καθεστώς διαθεσιμότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις πρακτικές φόβου που εφαρμόζει η νεοφιλελεύθερη συντηρητική διακυβέρνηση της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ και καταγγέλλει το αντεργατικό καθεστώς της διαθεσιμότητας και την ισοπεδωτική λογική που καταργεί ολόκληρους εργασιακούς κλάδους ή οργανισμούς, μέσα σε μια νύκτα, οδηγώντας στην ανεργία και στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες οικογένειες, στο όνομα μιας δήθεν εξυγίανσης του δημόσιου τομέα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...