Συνάντηση του δημάρχου Λέρου με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό

Συνάντηση με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό, είχε το μεσημέρι της Κυριακής 5-9-2021 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

- Πριν τη συνάντηση, είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Ροϊλού στο ξενοδοχείο Crithonis Paradise, παρουσία του Δημάρχου Λέρου, του Διευθυντή και προσωπικού του ΕΚΑΒ, όπου διεξήχθησαν σεμινάρια.

Στη συνάντηση του κ. Κόλια με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ιατρός κ. Σάββας Καραταπάνης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Παπαφώτη Μαρία και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοκκώνης Νεκτάριος.

Ο κ. Κόλιας, αφού έκανε αναφορά στην άψογη συνεργασία του Δήμου μας με το ΕΚΑΒ, στο οποίο πρόσφατα ο Δήμος Λέρου δώρισε δυο (2) ειδικές καρέκλες μεταφοράς ασθενών με ερπύστριες, ανέπτυξε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής ζητώντας από τον κ. Ροϊλό περαιτέρω στελέχωση τόσο του Νοσοκομείου με δύο (2) θέσεις Παθολόγων αλλά και άλλων ειδικοτήτων, όσο και την περαιτέρω στελέχωση με προσωπικό του τοπικού κλιμακίου του ΕΚΑΒ, την εξεύρεση χώρου για τη φιλοξενία των υπάλληλων ΕΚΑΒ, αλλά και τον επανασχεδιασμό των αεροδιακομιδών που πραγματοποιούνται σε έκτακτες περιπτώσεις από τη Λέρο, οι οποίες, όπως τόνισε ο κ. Κόλιας, πρέπει να έχουν κατεύθυνση τα Νοσοκομεία της Αθήνας και όχι το ΠΑΓΝΗ που βρίσκεται στην Κρήτη και ως εκ τούτου η επίσκεψη των συγγενών των ασθενών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, χρονοβόρα και με μεγάλος κόστος.

Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου ανέφερε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει αγαστή συνεργασία με την διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, γεγονός το οποίο θα συμβάλλει στη συντομότερη επίλυση διαφόρων προβλημάτων τα οποία παρουσιάζονται και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία των κατοίκων του νησιού μας.

Από την πλευρά του ο κ. Ροϊλός, αφού άκουσε με προσοχή την εισήγηση του Δημάρχου Λέρου, τον ευχαρίστησε, λέγοντας ότι έχει καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν και θα καταβάλλει προσπάθειες για την σύντομη και ουσιαστική επίλυσή τους.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η ΣΥΜΗ: Ένας οικισμός απαύγασμα του Ελληνικού πολιτισμού. ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΗ  -...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: Να κατεδαφιστεί ΤΩΡΑ η αυθαίρετη κατασκευή στην Γλύστρα...
Μέσα σε βαθιά οδύνη η οικογένεια, οι φίλοι και οι κάτοικοι του Παραδεισίου είπαν το "τελευταίο...
Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου - Ρόδος, 15/7/2021 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η περιφερειακή...