Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

- Συνάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης συναντήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Με τον Υπουργό συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν τη λειτουργία της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Καλύμνου, καθώς επίσης και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη δημιουργία της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία αγοράς κτηρίου για τη στέγαση της Σχολής Μηχανικών.

Ο ΥΕΝ δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου προκειμένου να επιθεωρήσει το προτεινόμενο κτήριο και την καταλληλότητα του για τη στέγαση της Σχολής Μηχανικών. Επίσης οτι θα εξεταστεί η αποσταλείσα από το Δήμο Καλύμνου αναθεωρημένη μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί με σοβαρότητα και σταθερά βήματα προωθείτε η υλοποίηση μιας μεγάλης ανάγκης της Καλύμνου.

Με τη Γενική Γραμματέα Νησιωτικότητας κ. Χριστιάνα Καλογήρου συζητήθηκε το νομοσχέδιο το οποίο αναρτάται σχετικά με τη νησιωτική επιχειρηματικότητα και την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στο νησιωτικό χώρο. Το εν λόγο νομοσχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Τέλος η κ. Καλογήρου διαβεβαίωσε τον Βουλευτή Δωδεκανήσου οτι διατίθεται το ποσό των 8.000 ευρώ για τις ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες στη Κάσο, καθώς επίσης εξετάζεται η χορήγηση μόνιμης ετήσιας επιχορήγησης στο Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...