Συνάντηση του Βασίλη Υψηλάντη με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

-Συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη, είχε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου Γιώργος Σκιαδόπουλος, για να του θέσει ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των αρχιτεκτόνων, αλλά και τα νησιά μας.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα της αντίστροφης όσμωσης και διαδικασίες αδειοδότησής της, οι οποίες επιβάλλεται να επιταχυνθούν από τα αρμόδια Υπουργεία, δεδομένης της λειψυδρίας που παρατηρείται σε πολλές περιοχές στην Ελλάδας και ιδιαίτερα των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.

 

Μεταξύ άλλων συζήτησαν τη διαδικασία χάραξης των ορίων αιγιαλού και παραλίας, καθώς είναι σημαντικό να εξαιρούνται των κοινοχρήστων χώρων οι μερίδες οικοδομών, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στα Κτηματολογικά Βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου, Κω, και τμήματος της Λέρου, καθώς επίσης και κτίρια που προϋφίστανται του έτους 1948,τη Διαδικασία αποχαρακτηρισμού κοινοχρήστων χώρων σε εκτός σχεδίου περιοχές, τον  αποχαρακτηρισμό κοινόχρηστης κοίτης ποταμών και τη Π.Ο.Α. (προκαταρκτική οριογραμμή αιγιαλού) και τα προβλήματα που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα λόγων της ύπαρξης κτηματολογίου.

 

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...