Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα ΦιλήμοναΖαννετίδη με ελαιοπαραγωγούς της Κω – Ενημέρωση για το πρόγραμμα δακοκτονίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα ΦιλήμοναΖαννετίδη με ελαιοπαραγωγούς της Κω – Ενημέρωση για το πρόγραμμα δακοκτονίας

 

Την Κω επισκέφθηκε χθες ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠρωτογενούς Τομέα ΦιλήμοναςΖαννετίδης σε προγραμματισμένη συνάντηση των ελαιοπαραγωγών και μεταποιητών  που  είχαν ζητήσει για ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα της δακοκτονίας που έχει ήδη ξεκινήσει.

Τον Αντιπεριφερειάρχη συνόδευε ο προϊστάμενος του τμήματος ποιοτικού και φυτουγειονομικού ελέγχου Νίκος Ταταράκης που είναι και επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος της δακοκτονίας στη Δωδεκάνησο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Έπαρχος Κω Ντίνα Σβύνου, η πρόεδρος των Ξενοδόχων της Κω Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου,οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Επαρχείου με ευθύνη τον πρωτογενή τομέα στο νησί της Κω, ελαιοπαραγωγοί και ελαιοτριβείς.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση για το πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Δωδεκάνησο που εκτελεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για λογαριασμό του Εθνικού Προγράμματος Δακοκτονίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Στο πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Η προσπάθεια μας για την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που παράγουν τα νησιά μας είναι συνεχής.  Το λάδι είναι από τα κυριότερα προϊόντα της Περιφέρειας μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν να διατηρήσουμε την εξαιρετική ποιότητα του λαδιού που παράγεται στα νησιά μας. Το λάδι της Κω είναι στα προϊόντα που η Περιφέρειά μας επιχειρεί να πιστοποιήσει ως ΠΓΕ και οποιοδήποτε ζήτημα τίθεται από τους παραγωγούς μας εξετάζεται πάντα προς την θετική κατεύθυνση».

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η δήμαρχος Τήλου σε ανάρτηση της περιγράφει την περιπέτεια προσφύγων που έφθασαν στο νησί, τους...
Με φωτογραφίες εξαιρετικές, όπως πάντα,  ο Βασίλης Καυμένακης απεικονίζει δυστυχώς την...
Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...