Συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου με τον υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανδρέα Λοβέρδο

Νομαρχιακή Επιτροπή νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου

email: kinimaallagis12@gmail.com           facebook.com/kinimaallagis12

twitter.com/kinimaallagis12                      instagram: @kinimaallagis_n_12nhsou

- Συνάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου με τον υποψήφιο για την προεδρία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Ανδρέα Λοβέρδο

- Με τον υποψήφιο για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδο, συναντήθηκε χθες (Τρίτη) η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, παρουσία και μελών της διευρυμένης της σύνθεσης.

Ο γνωστός στην περιοχή μας βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, εκλέγεται βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και σήμερα πλέον με το Κίνημα Αλλαγής από το 2000. Έχει διατελέσει Υφυπουργός Εξωτερικών (2002-2004) στην κυβέρνηση Σημίτη και Υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2009) και κατόπιν Υπουργός Υγείας (2010) στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, χαρτοφυλάκιο που διατήρησε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, γεννημένος στην Πάτρα, με καταγωγή από την Αγία Θέκλη Ληξουρίου, σπούδασε στη Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο και ολοκλήρωσε διδακτορική διατριβή με θέμα: «Τρομοκρατία και πολιτικό έγκλημα. Μελέτη των φαινομένων από την πλευρά του Δικαίου». Ιδιώτευσε ως δικηγόρος στην Αθήνα και παράλληλα ακολούθησε ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, ως λέκτορας του συνταγματικού δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 1992 εξελέγη επίκουρος καθηγητής και το 1995 αναπληρωτής καθηγητής.

Ο πανεπιστημιακός και πολιτικός, βουλευτής Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών, έχει ανακοινώσει από τις αρχές του χρόνου την πρόθεση του να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά τη συνάντηση του με τοπικά στελέχη του κινήματος στη Ρόδο, είχε την ευκαιρία να αναλύσει τις κεντρικές γραμμές της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει ως πρόεδρος του κινήματος, και τις αλλαγές που κρίνει σημαντικές για την ανανέωση και ενδυνάμωση του κόμματος. Αλλαγές που, όπως τόνισε, θα πρέπει να εγκριθούν από το συνέδριο του κόμματος, που σύμφωνα με το καταστατικό διεξάγεται τρεις μήνες μετά τη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Ο αγαπητός στην περιοχή μας κοινοβουλευτικός, αναφέρθηκε στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, τους λόγους που το ανέδειξαν στα πρώτα του βήματα και το κατέστησαν κυρίαρχο κοινοβουλευτικό κόμμα για 30 χρόνια. Σημείωσε την παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου και την αγάπη που εισέπραξε ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ από τον κόσμο, καθώς ήταν αυτός που άλλαξε την Ελληνική κοινωνία με την οριστική εξάλειψη του μετεμφυλιακού κλίματος στην Ελλάδα, την αναδιανομή πλούτου που υποσχέθηκε κι έκανε πράξη, τη στήριξη του αγρότη, του συνδικαλιστή, τη δημιουργία του ΕΣΥ που έδωσε πρόσβαση σε αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κάθε Έλληνα πολίτη και τη δημιουργία υποδομών που οδήγησαν την Ελλάδα στην ανάπτυξη για μια εικοσαετία.

Ο κ. Λοβέρδος εξήγησε τον τρόπο και τα βήματα που θα ακολουθήσει, ώστε το Κίνημα Αλλαγής να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής του Ελληνικού πολιτικού συστήματος. Ειδικά τώρα που ο κόσμος δείχνει πλέον απογοητευμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις συνεχόμενες αποτυχίες του πρωθυπουργού και την αντιπολιτευτική ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατεί να δώσει απαντήσεις στις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, οι παρεμβάσεις του ΚΙΝΑΛ έχουν αξία και η φωνή του, μπορεί να ακουστεί και πάλι δυνατά. Ο κ. Λοβέρδος εκμυστηρεύτηκε ότι σε αντίθεση με την απογοήτευση που πολλές φορές εισέπραττε πριν μια δεκαετία στις απαρχές της οικονομικής κρίσης, τώρα ο κόσμος τον προσεγγίζει με θέρμη και λαμβάνει παντού την αγωνία του κόσμου για μια στροφή της πολιτική σκηνής, με επίκεντρο την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τη δημιουργία ευκαιριών για τον νέο και τη δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου.

Από μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής, έγινε αναφορά στην αγωνία των πολιτών να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να ενισχυθούν τα εισοδήματα των μικρομεσαίων και στην ανάγκη που έχει ο εργαζόμενος να νιώσει τη στήριξη του πολιτικού συστήματος.

Ως προς τις εσωκομματικές διαδικασίες, τονίστηκε η βούληση των τοπικών στελεχών του κινήματος αλλά και των απλών ψηφοφόρων «να περιφρουρηθεί η ενότητα του κινήματος και η διαδικασία να επικεντρωθεί στις εναλλακτικές προτάσεις που καταθέτουν οι υποψήφιοι. Η σοσιαλδημοκρατική παράταξη του ΚΙΝΑΛ πρέπει να βγει πιο δυνατή  από αυτήν τη διαδικασία, γιατί το έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα, το έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Κλείνοντας τη συνάντηση, ο βουλευτής και ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, διαβεβαίωσε ότι κατά την εσωκομματική προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά, θα παλέψει για την ενότητα του κόμματος και ως πρόεδρος σκοπεύει να δώσει λόγο και χώρο σε όλες τις φωνές, τάσεις, ρεύματα  του κινήματος.

 

 

    ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...