Συνάντηση της Λίτσας Φτακλάκη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, Ιάκωβο Αρβανίτη, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, με θέμα τα πιθανά πεδία συνεργασίας της Περιφέρειας και την ΕΞΣ.

Ο κ. Αρβανίτης συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη για τις θέσεις και τις πολιτικές της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, οι οποίες ταυτίζονται με εκείνες της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος ενημέρωσε την κα Φτακλάκη για τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ένωση προκειμένου να ανακάμψει το τουριστικό ρεύμα της Σύρου, δράσεις που συνάδουν με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας, όπως η ανάπτυξη του θρησκευτικού και του πολιτιστικού τουρισμού. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την ευκαιρία που είχε για να συνεργαστεί στο road show που θα πραγματοποιηθεί στο Καζάν της Ρωσίας, όπου θα γίνουν επαφές με ρωσικούς τουριστικούς φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και εκπροσώπους της Εκκλησίας, και επιπλέον θα υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την αντίστοιχη ρωσική αρχή τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΣ ζήτησε επίσης την αρωγή της Περιφέρειας για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την δημιουργία φορέα διαχείρισης προορισμού, όπως κρίνεται πλέον επιβεβλημένο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού. Στόχος είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου στους δώδεκα μήνες του χρόνου στα πλαίσια του μοντέλου αναψυχής city break, το οποίο εν προκειμένω τροποποιείται σε island break.

Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένη από την συνάντηση και συνεχάρη τον κ. Αρβανίτη για τις πρωτοβουλίες του, οι οποίες σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου κατά την οποία η ΕΞΣ υπολειτουργούσε. Τέλος, η κα Φτακλάκη δεσμεύτηκε να στηρίξει τις δράσεις της ΕΞΣ, πάντα σε στενή συνεργασία με τον Δήμο, την Επιτροπή Τουρισμού και το σύνολο τουριστικών φορέων του νησιού.

Κατά την παραμονή της στη Σύρο, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την πορεία του ΈΣΠΑ Τουρισμού, καθώς επίσης και με άλλους φορείς όπως το Λύκειο Ελληνίδων της Σύρου. Στην συνάντηση με την Πρόεδρο, κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη-Δενδρινού, και την κα Μαυρίκου, η κα Φτακλάκη συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου στα πλαίσια του προγραμματισμού δράσεων για την ανάδειξη του «2014 Έτος Πολιτισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...