Συνάντηση της Επιτροπής Κατοίκων Νότιας Ρόδου με τον νέο αντιδήμαρχο Σάββα Χριστοδούλου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ  ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 24/02 , αντιπροσωπεία της επιτροπής μας συναντήθηκε με τον νέο αντιδήμαρχο Νότιας Ρόδου κ. Σάββα Χριστοδούλου.

Στην συνάντηση ενημερώσαμε τον νέο αντιδήμαρχο γενικά για τους σκοπούς και την  δράση της επιτροπής αγώνα κατοίκων Νότιας Ρόδου. Επίσης για  τα αιτήματα που διεκδικούμε συστηματικά για την βελτίωση της ζωής των κατοίκων των χωριών, που λόγω της εγκατάλειψης της περιοχής μας από το κράτος, αναγκάζονται όλο και περισσότεροι να φεύγουν από τον τόπο μας, με αποτέλεσμα να ερημώνουν τα χωριά μας.

Τονίσαμε πως ιεραρχούμε στην δράση μας τα θέματα των υποδομών υγείας, όπου η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των αγώνων των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, αναγκάσθηκε να διατηρήσει σε εικοσιτετράωρη λειτουργία το Π.Ι. Γενναδίου και να προσλάβει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τρεις νοσηλεύτριες. Θέσαμε στον κύριο Χριστοδούλου, πως ζητάμε να πάρει πολιτική απόφαση στήριξης στα αιτήματα μας το δημοτικό συμβούλιο, για την μονιμοποίηση των τριών νοσηλευτριών, για την πρόσληψη προσωπικού για το νέο ασθενοφόρο και για την αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου σε κέντρο υγείας.

Ακόμα έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά της περιοχής. Εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για την πολιτική του δήμου στο τεχνικό πρόγραμμα, όπου έργα που διεκδικούν οι φορείς της περιοχής και αφορούν λαϊκές ανάγκες, τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προχωρούν στην υλοποίηση τους. Αντίθετα έργα που συμφέρουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, υλοποιούνται ταχύτατα.

Για παράδειγμα ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου, διεκδικεί από το 2017 την ανέγερση νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου στο Γεννάδι, καθώς το παλιό έχει κριθεί ακατάλληλο και από τότε έχουν μεταφερθεί τα παιδιά «προσωρινά» στο δημοτικό. Ακόμη την ανέγερση νέου νηπιαγωγείου όπως και γυμνασίου – λυκείου , ζητάει με το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε το τοπικό συμβούλιο Γενναδίου από το 2019, όμως η δημοτική αρχή αρνείται να προχωρήσει αυτά τα έργα δίνοντας επί τρεισήμισι χρόνια αόριστες γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το ίδιο ισχύει δυστυχώς για την πλειοψηφία των έργων των τεχνικών προγραμμάτων που έχουν καταθέσει τα τοπικά συμβούλια της Νότιας Ρόδου.

Τέλος ο κύριος Χριστοδούλου μας ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην δημοτική ενότητα σε σχέση με το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα και πως θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τον τόπο σύμφωνα με τις δυνατότητες. Τα μέλη της επιτροπής από την μεριά μας επαναλάβαμε την θέση μας, πως η λύση όλων των προβλημάτων γίνεται εφικτή όταν μπαίνουν στην δράση όλο και περισσότεροι διεκδικώντας συλλογικά και αγωνιστικά λύσεις.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 28/02/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...