Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Δελτίο τύπου-Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

-Την Πέμπτη 17/10,  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

                         Στην πολυμελή αντιπροσωπεία Δωδεκανησίων συμμετείχχαν  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννης Φραγκούλης,   ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ντίνος Ζαχάρης, ο κ. Στέφανος Βασιλάκης, η πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων «ο Πανορμίτης» κ. Δέσποινα Αγγελίδου Μαρκαντέ και κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος .

 

              Αρχικά ο Δήμαρχος  κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, ενημέρωσε τον κ. Υπουργό σχετικά με τα  θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της Κάσου και του επέδωσε σχετική επιστολή. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε:


-        Εκτέλεση των καλοκαιρινών δρομολογίων (δύο δρομολόγια από Πειραιά και ένα από Ηράκλειο) του πλοίου  ΠΡΕΒΕΛΗΣ κατά ένα μήνα, δηλαδή και κατά τον μήνα Οκτώβριο.

 

-        Εκτέλεση του δρομολογίου πλοίου της εταιρείας BLUE STAR FERRIES  προς Κάσο, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι να υπάρχει κενό τριών μηνών περίπου, όπως προβλέπεται μέχρι σήμερα.

 

-        Τον επαναπρογραμματισμό των δρομολογίων των δύο πλοίων με προορισμό  την Κάσο των εταιρειών ΑΝΕΚ και BLUE STAR, ώστε  να μην προσεγγίζουν το λιμάνι της Κάσου την ίδια μέρα (Τετάρτη).

 

 

        Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας αναφέρθηκε επιγραμματικά σε ορισμένα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους, όπως:

 

- Εκκρεμεί η οριστικοποίηση του οργανογράμματος του Νοσοκομείου Καρπάθου και η εξέταση ικανοποίησης συναφών αιτημάτων του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου, όπως η θέση συμβούλου εκπροσώπου της Κάσου στο ΔΣ του Νοσοκομείου

 

- Υπάρχει ανάγκη επέκτασης της  εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και για τους συμπατριώτες της παροικίας μας (για το εν λόγω θέμα θα υποβληθούν αναλυτικές προτάσεις).

 

-  Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χρέωσης των ΕΛΤΑ, αφού σήμερα ο πολίτης επιβαρύνεται ποσό 6€ για τηλεφωνική επιταγή από 1€ έως 6000€.  Τουλάχιστον, θα πρέπει η χρέωση να έχει κάποια κλιμάκωση.

 

-   Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση της  διαδικασίας Κτηματογράφησης λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης των Υποθηκοφυλακείων των νησιών.

 

-   Εκκρεμεί  η υλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού στα ΠΠΙ και Κ.Υ.,  για την οποία  δεν χρειάζεται να υπάρχει κενή θέση, αρκεί μια αίτηση προς την 2η ΥΠΕ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός μήνα, γίνεται η πρόληψη.

 

-Εκκρεμεί απόφαση (σε συνεννόηση με διοίκηση ΟΛΠ) για την τοποθέτηση ΙΝ αφιερωμένου στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη,  σε χώρο του λιμένα Πειραιά, ο οποίος θα λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Συμαίων και η όλη δαπάνη καλύπτεται από δωρεά συμπατριώτη.

 

        Ακολούθησε η ενημέρωση του κ. Υπουργού από την πρόεδρο και το μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων «ο Πανορμίτης» κ. Δέσποινα Αγγελίδου Μαρκαντέ και κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην ανάγκη βιώσιμης λύσης για την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης στην Σύμη, το κυριότερο πρόβλημα της οποίας είναι η εξόφληση πολύ μεγάλου ποσού για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

 

           Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

          

          

  Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...