Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα  Νησιωτικής Πολιτικής

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ τηλ. 6981156333

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα  Νησιωτικής Πολιτικής

-Την Παρασκευή 29/3, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αποτελούμενη από τον   πρόεδρο κ. Γιάννη Φραγκούλη, την αντιπρόεδρο                κ. Κατερίνα Βουρεξάκη και τον κ. Κύκκο Λουκά,  πραγματοποίησαν την πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμπατριώτη μας κ. Γιώργο Κασσάρα.

 

                    Αρχικά, τα μέλη του ΔΣ ευχήθηκαν στον κ. Κασσάρα για καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και ακολούθησε μια συζήτηση σχετικά με τα  θέματα που απασχολούν τους απανταχού Δωδεκανήσιους. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα ακόλουθα:


-         Εκκρεμεί  η υλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού στα ΠΠΙ και Κ.Υ.,  για την οποία  δεν χρειάζεται να υπάρχει κενή θέση, αρκεί μια αίτηση προς την 2η ΥΠΕ και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο του ενός μήνα, γίνεται η πρόληψη.

-      Έχει αιτηθεί επαναλειτουργία του γραφείου Κτηματογράφησης για τα νησιά της Δωδεκανήσου στη Δωδεκανησιακή μας Εστία, η οποία ξεκίνησε την 31/1/2019 και διακόπηκε την 12/3/2019. 

-     Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση της όλης διαδικασίας Κτηματογράφησης λόγω της διαχρονικής υποστελέχωσης των Υποθηκοφυλακείων των νησιών.

-  Έχει υποβληθεί αίτημα  στο Υπουργείο για χρηματοδότηση έκδοσης ιστορικού, επιστημονικού συγγράμματος που πραγματεύεται τη σύνταξη δικαιοπρακτικών εγγράφων στη νήσο Χάλκη.

  • Εκκρεμεί απόφαση (σε συνεννόηση με διοίκηση ΟΛΠ) για την τοποθέτηση ΙΝ αφιερωμένου στον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη,  σε χώρο του λιμένα Πειραιά, ο οποίος θα λειτουργεί με ευθύνη του Συλλόγου Συμαίων και η όλη δαπάνη καλύπτεται από δωρεά συμπατριώτη.

 

 

           Μετά τη συνάντηση, υπήρξε μια αίσθηση ικανοποίησης από όλους τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

          Η δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης έγινε από την αγαπητή  συμπατριώτισσά μας κ. Ματούλα Παντελάκη

          

          

  Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...