Συνάντηση Κάλλιστου Διακογεωργίου με εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την διοργάνωση εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση Κάλλιστου Διακογεωργίου με εκπροσώπους της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την διοργάνωση εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους

-Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την διευκόλυνση στις διοργανώσεις και στην διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου, είχε χτες στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο εντεταλμένος σε θέματα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μάνια Μιχαηλίδου, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, Νίκος Κωνσταντινίδης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Δημήτρης Μαριεττάκης και οι υπηρεσιακοί Ιωάννης Πάππου, Νικήτας Μπάκας και Κωνσταντίνος Καπνουλάς.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Διακογεωργίου:

 

«Είχαμε μια γόνιμη και παραγωγική συνάντηση όπου συζητήθηκαν οι δράσεις που προγραμματίζει και προωθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με διάφορους συλλόγους, σωματεία, καλλιτέχνες κ.λπ.

 

Εμείς, εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί τρόπος συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα εκατέρωθεν και φυσικά, να υπάρξουν διευκολύνσεις στο έργο μας.

 

Προσωπικά θέλω να τους ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη και να διαβεβαιώσω πως ο σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τις δράσεις Πολιτισμού στην Ρόδο.

 

Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι η κα Μιχαηλίδου, μας πρότεινε να γίνονται διοργανώσεις τόσο στους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους (όπως π.χ. η Μεσαιωνική Τάφρος) όσο και σε άλλους χώρους όπως οι ναοί κ.λπ. που υπόκεινται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων.

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι πάντα ανοικτή σε προτάσεις για συνεργασία, με στόχο την καλύτερη διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν την προώθηση του πολιτιστικού μας προϊόντος και φυσικά, την ανάδειξη του πολιτισμικού στοιχείου της Ρόδου».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...