Συνάντηση Ζαννετίδη για τη λειτουργία του φράγματος Απολακκιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση Φιλήμονα Ζαννετίδη με παραγωγούς και τοπικούς φορείς για τη λειτουργία του φράγματος Απολακκιάς

-Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονα Ζαννετίδη και με την παρουσία του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας Πρωτογενούς Τομέα, Γιάννη Πουλή, με τους εκπροσώπους των παραγωγών που είναι χρήστες του Φράγματος της Απολακκιάς, Ηλία Λέργο και Θωμά Κώνστα, του νυν προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Στάθη Διαμαντή και του νεοκελεγέντος προέδρου κ. Τσαμπίκου Καραγιάννη με αντικείμενο την πορεία λειτουργίας του φράγματος.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης προέβη σε σχετική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του φράγματος.

 

Στόχος είναι το ‘νοικοκύρεμα’ που είναι απαραίτητο να γίνει και ο προγραμματισμός προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των παραγωγών.

 

Ο κ. Ζαννετίδης, ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση του ειδικού γνωμοδοτικού συμβουλίου της ΠΝΑι που έχει συσταθεί γι αυτό τον σκοπό, από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο με υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

Οι παραγωγοί εξέφρασαν την πρόθεση να συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο με την Περιφερειακή Αρχή, ώστε να υπάρξουν τα καλύτερα αποτελέσματα

 

Μετά την συνάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Μετά και την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες των φραγμάτων στις περιφέρειες, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως θα ξεκινήσουμε την συνεργασία με τους παραγωγούς και τους φορείς της περιοχής, αφού η ευθύνη λειτουργίας του φράγματος της Απολακκιάς, περιέρχεται στην ΠΝΑι.

 

Η ΠΝΑι έχει ήδη προχωρήσει στην σύσταση του ειδικού γνωμοδοτικού συμβουλίου γι αυτό τον σκοπό που θα προχωρήσει στην παραλαβή του φράγματος και η καταγραφή των προβλημάτων του.

 

Στόχος μας είναι η ορθή λειτουργία του φράγματος προς όφελος των χρηστών του και προπάντων των παραγωγών».

 

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

://www.youtube.com/watch?v=oDAUK9VRxB0&feature=share Ένα κομμάτι που γράφτηκε στην εποχή της...
Επίσκεψη στο Καστελόριζο πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Μαΐου ο πρόεδρος της DodekanisosSeaways,...
Ενα είναι το συμπέρασμα απο αυτά που έγραψαν, που είπαν χθες στους επικήδειους, οτι η προσφορά του...
Η Δωδεκάνησος, η Ρόδος, η Χάλκη, ο Αρχάγγελος, όλα τα νησιά μας αποχαιρετούν αυτή την ώρα τον...