Συνάντηση εργασίας του Χρήστου Ευστρατίου με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και με την υπεύθυνη του Γραφείου Ι.ΜΕΤ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από πρωτοβουλία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπευθύνου για θέματα περιβάλλοντος της Π.Ν.ΑΙ. κ. Χρήστου Ευστρατίου στο γραφείο του στην στη Ρόδο,με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Γιάννη Θεμέλαρο και την υπεύθυνη του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών κ. Μαίρη Παπανδρέου.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προτεινόμενες δράσεις του Ινστιτούτου Μεταφορών στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου και του Διευθυντή του Ι.ΜΕΤ κ. Άγγελου Μπεκιάρη. Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στα εξής θέματα:

  • την ανάπτυξη ψηφιακής βάσης δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ν.ΑΙ,
  • μεθόδους αύξησης της εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια όσο και στις μεταφορές μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
  • την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στα νησιά του Αιγαίου με παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.),
  • ενίσχυση και βελτίωση της προσβασιμότητας των κατοίκων και τουριστών των νήσων άγονων γραμμών με τη δημιουργία καινοτόμων κοινόχρηστων θαλασσίων μετακινήσεων.

Από τη συνάντηση εργασίας εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για την κοινή προσπάθεια για την ασφάλεια της δημόσιας κυκλοφορίας και την ανάδειξη των πανέμορφων νησιών μας σε “smart islands” μέσω ενός ευρύτερου ενεργειακού σχεδιασμού εισαγωγής πράσινων τεχνολογιών κι εξοικονόμησης ενέργειας.


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...