Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννη Κρητικού στο ΓΕ.Λ. και στο Δημοτικό Σχολείου Ζηπαρίου Κω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

στο ΓΕ.Λ. και στο Δημοτικό Σχολείου Ζηπαρίου Κω

-Την Τρίτη, 15/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επισκέψεις στο Γενικό Λύκειο και στο Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου της Κω.  

 

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή κ. Χρήστο Χαραμαρά, τον Σύλλογο Διδασκόντων/σών και μαθητές/τριες του ΓΕ.Λ. Ζηπαρίου Κω ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό και τις δράσεις του σχολείου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την καθημερινή τους λειτουργία. Συγκεκριμένα, τέθηκε θέμα εξοπλισμού του Εργαστηρίου Πληροφορικής καθώς και αναδιαμόρφωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Διευθύντρια κ. Φραντζέσκα Ρέβελα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Χριστίνα Σπλαγκούνια, με μέλη του Συλλόγου, την Υποδιευθύντρια και εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Κατά τη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό και τις δράσεις του σχολείου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως υπάρχουν αυξητικές τάσεις του μαθητικού δυναμικού, οι χώροι δεν επαρκούν ενώ χρειάζονται παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις του σχολείου για την εξυπηρέτηση των μαθητών και μαθητριών.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Διευθυντή, τη Διευθύντρια, τους γονείς και τους μαθητές/τριες για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, ενώ δεσμεύθηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους και να συνεργαστεί με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου της Κω ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Τέλος, ζήτησε από τα σχολεία να προγραμματίσουν δράσεις στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων που θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της περιοχής και θα προβάλλουν την Κω σε πολλαπλά επίπεδα.

 

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Είχα την ευκαιρία σήμερα να συναντηθώ με εξαιρετικούς συναδέλφους και φίλους. Μαζί, δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό κατά τα τριάντα τελευταία χρόνια στα σχολεία του νησιού μας. Είμαι σε θέση να γνωρίζω προσωπικά την αγωνία τους και τον καθημερινό τους αγώνα για μια εκπαίδευση που αξίζει  στα παιδιά μας. Ως Περιφερειακή Αρχή θα είμαστε δίπλα στους/στις εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες ώστε να προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες τα παιδιά μας θα αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να βρουν τον δρόμο τους και να διαπρέψουν στο μέλλον.’’

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...