Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με αντικείμενο τα τοπικά προϊόντα και τη διάθεση τους στην αγορά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση εργασίας στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με αντικείμενο τα τοπικά προϊόντα και τη διάθεση τους στην αγορά. 

- Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η πραγματική κατάσταση που υπάρχει αυτή τη περίοδο στην αγορά,  τα   προβλήματα των παραγωγών σχετικά  με  την διάθεσή τους και συζητήθηκαν προτάσεις για την εξάντληση από μέρους των εμπόρων της τοπικής παραγωγής. Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την διάθεση των τοπικών  προϊόντων στην αγορά αυτή τη κρίσιμη περίοδο είχαν στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου και ο εντεταλμένος σε θέματα Πρωτογενή τομέα του Δήμου Ρόδου Σάββας Καραταπάνης.

Τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου όσο και οι εκπρόσωποι της  αυτοδιοίκησης συμφώνησαν σε από κοινού δράσεις που στόχο θα έχουν την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τοπικά προϊόντα  και η εξάντληση τους από τους εμπόρους.  

Η συνάντηση αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη μετά τις διαμαρτυρίες των παραγωγών ότι λόγω της επικρατούσας κατάστασης δεν μπορούσαν να προωθήσουν τα εμπορεύματα τους σε όλα τα εμπορικά καταστήματα. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια χαράσσουν ένα σχέδιο δράσεων για να διευκολύνουν τους παραγωγούς και την απορρόφηση των προϊόντων τους. Για τις δράσεις αυτές θα ενημερωθούν έγκαιρα οι παραγωγοί.

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...