Συνάντηση για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου (1824 - 2024) στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

- ΘΕΜΑ: Συνάντηση για την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της  Η.Ν. Κάσου (1824 - 2024) στην Αθήνα .

 

  Το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023,πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλη Ερωτόκριτου, ευρεία σύσκεψη παραγόντων της Κασιακής και της Δωδεκανησιακής παροικίας της Αττικής με θέμα τον προγραμματισμό των Εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την 200η Επέτειο του Κασιακού Ολοκαυτώματος.  Παραβρέθηκαν οι:   

                                                       

   Μαίρη Τσανάκη - Σορώτου (τέως Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου),  Γιάννης Φραγκούλης (Πρόεδρος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς),  Μίνος Κομνηνός (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων), Γιάννης Καραϊτιανός (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων), Τώνια Μοροπούλου (πρ. Αντιπρύτανις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου,  Ροδίτισσα ), Μανόλης Περσελής (Ομότιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Γιώργος Μπαραλής (Ομότιμος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Ισαβέλλα Τσαβαρή (Ομότιμη καθηγήτρια Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από την Σύμη ), Γιώργος Τσαμπανάκης (Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρπάθου - Η. Ν. Κάσου), Μαρία Τσακίρη (Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών, Επιχειρηματιών και Εμπόρων Κάσου), Μέλη του Δ.Σ  του συλλόγου  των εν Ελλάδι Κασίων  μέλη της εταιρείας των Κασιακών μελετών  καθώς επίσης και  αρκετοί Κασιώτες και Κασιώτισσες μέλη της Κασιακής  παροικίας .

 

  Ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου  Μιχάλης Ερωτόκριτος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι προβλέπεται η συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας στην Κάσο, στη Ρόδο, στην Αθήνα, στις Η.Π.Α. και στην Αυστραλία  μέσω της  τοπικής ομοσπονδίας οι οποίες θα συντονίζονται από ένα κεντρικό όργανο που θα εδρεύει στην Κάσο.  

 

 

 

  Τέλος αποφασίστηκε ο προγραμματισμός  ο οποίος   θα έχει ολοκληρωθεί  μέχρι το καλοκαίρι να κινηθεί σε τρείς άξονες ,

 

Α) Επιστημονικό – ερευνητικό,

Β) Επετειακές  εκδηλώσεις και

Γ)  Αναπτυξιακές υποδομές ,

 

   Οι οργανωτικές επιτροπές είναι ανοικτές σ’ όποιον θέλει να συμμετάσχει  υστέρα από σχετικό κάλεσμα για εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω του διαδικτύου την ερχομένη  εβδομάδα.

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...