Συμπαράσταση στους Ξενοδοχουπαλλήλους από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     20  ΜΑΪΟΥ  2020

- ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

- Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου υποστηρίζει το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων των  ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου και την αγωνιστική τους κινητοποίηση την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, ώρα 5:00, πλ. Δημαρχείου.

Εκατοντάδες μέλη του Σωματείου μας εργάστηκαν ως ξενοδοχοϋπάλληλοι στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη σκληρή δουλειά και την εκμετάλλευση  πίσω από το τουριστικό θαύμα της Ρόδου. Μεγάλος αριθμός συνταξιούχων έχει παιδιά και εγγόνια που εργάζονται σήμερα στα ξενοδοχεία. Πολλοί βοηθούν τα παιδιά τους και άλλοι στηρίζονται από αυτά.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν μοιράστηκαν ποτέ τα κέρδη από τις δεκαετίες της τουριστικής ανάπτυξης. Δε θα πληρώσουν τώρα τις ζημιές.  Δε θα φορτωθούν αυτοί  μαζί με τους  μισθωτούς και  τους συνταξιούχους   άλλη μια φορά τα βάρη της καπιταλιστικής  κρίσης.

Οι συνταξιούχοι απόμαχοι της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα συμπαραστέκονται και υποστηρίζουν τον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και όλων των εργαζομένων, για την προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους.

Να καταργηθούν στην πράξη οι έκτακτες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω της πανδημίας,   που διευκολύνουν την ένταση της εκμετάλλευσης,  που δίνουν στην εργοδοσία πρωτοφανή ασυλία για το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή μέτρων όπως την εκ περιτροπής εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη χωρίς όριο μετακίνηση των εργαζομένων, τις αναγκαστικές άδειες, τις αναστολές συμβάσεων κλπ.  

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  

 

 

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Γεωργία Φαρμακίδου – Ανδρουλιδάκη                                        Π. Παπαθεοδώρου

          

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...