Συμμετοχή του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου στη Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων « 75 UN – 75 Trees UNAI SDG7».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα :  Συμμετοχή του Δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου στη Διεθνή Πρωτοβουλία Φύτευσης Δένδρων  « 75 UN – 75 Trees UNAI SDG7».

- Στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου της Η.Ν. Κάσου και του  Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με την διπλή ιδιότητα του Κόμβου (Hub) της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Academic Impact - UNAI)  και του Συντονιστή του Δικτύου για την Πράσινη Ενέργεια (Green Energy Network - GEN) του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (Black Sea Economic Cooperation Organization – BSEC)  πραγματοποιήθηκε η συμβολική δενδροφύτευση ογδόντα (80) δένδρων σε εκτάσεις του Δήμου ( στον προαύλιο χώρο του παλαιού γυμνασίου και  στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου 5Χ5) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του UNAI HUB SDG7 .

    Τα  80 αυτά  δένδρα  όπως  και  τα υλικά άρδευσης για την συντήρηση και την φροντίδα τους , παραχωρήθηκαν δωρεάν στο Δήμο της Η.Ν. Κάσου στα πλαίσια του έργου του ΚΕΠΑ του ΕΚΠΑ με τίτλο «Πρωτοβουλία «75UN – 75 Trees UNAI SDG7»» (KE 17535),  το  οποίο  εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ».

   Η δράση αυτή καταγράφεται  ως συμβολή του Δήμου της Η.Ν. Κάσου στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και στόχο έχει αφενός  την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου την ευαισθητοποίηση  της τοπικής κοινωνίας με  την ενεργοποίηση ομάδων πολιτών που έχουν τη δυνατότητα να δράσουν ως καταλύτες στην προώθηση των στόχων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών SDG7 συμμετέχοντας ενεργά σε τέτοιου είδους απαραίτητες  για την προστασία του πλανήτη μας  πρωτοβουλίες .

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Φώτης Χατζηδιάκος: Κάποιοι έκτισαν καριέρες πατώντας πάνω σε μια τραγωδία – Το μυαλό μας παραμένει...
Ομόφωνα το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Κω αποφάσισε οτι είναι αθώοι για όλες τις κατηγορίες που...
Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε σήμερα ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης,...
Ανακοινώσεις Τύπου Γιώργος Αμυράς: «Δε θα επιτραπεί το κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο»   3...