Συμμετοχή του Δήμου της Η.Ν. Κάσου στη Διεθνή Έκθεση τουρισμού στο Περιστέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : Συμμετοχή  του Δήμου της  Η.Ν. Κάσου  στη  Διεθνή  Έκθεση  τουρισμού  στο Περιστέρι .

- Ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση WTE που πραγματοποιήθηκε από 13-15/5/22 στην Αθήνα στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου με σκοπό την προώθηση και προβολή του νησιού στην ελληνική και ξένη τουριστική αγορά. Το στήσιμο του περιπτέρου ανέλαβε εθελοντικά η Μαίρη Τσακίρη. Παράλληλα υπήρξε σημαντική  υποστήριξη από τον Δημοτικό Σύμβουλο και εκπρόσωπο του Δήμου της Η.Ν. Κάσου Ντίνο Ζαχάρη καθώς και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, Γιάννη Φραγκούλη. Στους επισκέπτες του περιπτέρου διανεμήθηκε έντυπο υλικό στα ελληνικά και αγγλικά που αφορούσε την Η.Ν. Κάσο, έντυπο υλικό των τοπικών επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν και παραδοσιακά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα του νησιού τα οποία διατέθηκαν στον Δήμο δωρεάν από ντόπιους παραγωγούς.

 

    Την έκθεση επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης καθώς και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, οι οποίοι  πέρασαν από το περίπτερο όπου και συνομίλησαν με τους Κασιώτες εθελοντές που βρίσκονταν εκεί. Από το περίπτερο της Η.Ν. Κάσου πέρασαν αρκετοί επισκέπτες καθώς  και αρκετοί Κασιώτες της παροικίας δίνοντας ζωντάνια με τις μαντινάδες τους και το αυτοσχέδιο Κασιώτικο γλέντι.

 

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην αξιοπρεπή παρουσία στα πλαίσια της έκθεσης και συγκεκριμένα τους:

 

  • Αγγέλα Γλύτση
  • Μαριλύ Παπαμυλωνάδη
  • Κωνσταντίνα Βαλλήνη
  • Χριστίνα Καραγιαννάκη
  • Μηνά Χατζηαντωνίου
  • Μαίρη Τσακίρη
  • Μανώλη Δημητρούλη
  • Αννα Κουτλάκη
  • Βασιλάκη Κωνσταντίνα
  • Βαγγελίτσα Τόμα

  Ευχαριστίες στους Μουσικούς που με τους ήχους της λύρας και του λαούτου  μάγεψαν τους επισκέπτες και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα πανηγυριού ώστε  να δοθεί το στίγμα της Η.Ν. Κάσου: Αντώνη  Καραγιαννάκη και Ηλία Περσελή, όπως  και τους Καρπάθιους μουσικούς που βοήθησαν : Γιάννη Λιγνό και Μάνο Νοταρά.

 

   Ευχαριστίες τέλος προς τους παραγώγους των Κασιώτικων προϊόντων που προσφέρθηκαν στο περίπτερο: τον Γιώργο Μιχ. Ζούλη (Ζορμπά)  για την διάθεση σιτάκας, τον Γιάννη Μαριάκη για την  διάθεση σιτάκας, ελαϊκής  και  παραδοσιακού Κασιώτικου τυριού,  τον  Ηλία Περσελή  για τις μπουκίστες (κασιώτικα παξιμάδια) και τον Αντώνη Σεβαστό για την διάθεση μελιού.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...