Συμμετοχή και διάκριση της Καλύμνου στην 27η Αμφικτιονία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Με τον τερματισμό στην πλατεία της Πτολεμαΐδας της 12ης Λαμπαδηδρομίας και την υποδοχή της φλόγας της Αγάπης, της φλόγας του Αλτρουϊσμού και της Ζωής, που πριν λίγες μέρες πέρασε και από την Κάλυμνο, μέσα σ' ένα κλίμα συμμετοχής και αλληλεγγύης, ξεκίνησαν οι τριήμερες εργασίες  της 27ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Οι εργασίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου καιολοκληρώθηκαν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της περιόδου 1.5.2013-30.4.2014 και τέθηκαν οι στόχοι της τρέχουσας περιόδου, ενώ εγκρίθηκε το ψήφισμα.

 
Το τριήμερο των εργασιών της 27ης  Αμφικτιονίας, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), παρακολούθησε η Ελένη Βάλλα - Σταυροπούλου, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου "Ο Άγιος Παντελεήμονας" και παρέλαβε βραβείο εκ μέρους του Συλλόγου,  από  τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Πρωτόπαπα Χρήστο.
Η προσφορά του Συλλόγου της Καλύμνου και ειδικά της Προέδρου του, είναι γνωστή και έμπρακτη, αφού είναι άπειρες οι φορές που οι Καλύμνιοι βρήκαν ανταπόκριση και συμπαράσταση στις δύσκολες στιγμές τους.
Η όποια διάκριση για τον Καλύμνικο Σύλλογο Αιμοδοτών, αποτελεί επιβράβευση μιας μακράς και διαρκούς πορείας στην κοινωνική προσφορά, στην αλληλεγγύη και στην συμπαράσταση στον ανθρώπινο πόνο, στοιχεία, που σήμερα όσο ποτέ, έχει ανάγκη η δοκιμαζόμενη κοινωνία του νησιού.
 
 
Σε μια εποχή που τα πάντα εμπορευματοποιούνται, όπως και

το κοινωνικό αγαθό της υγείας,όπου συρρικνώνονται οι κοινωνικές δομές και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, πνίγεται στους αριθμούς των κέντρων εξουσίας, η εθελοντική προσφορά και ειδικά σε θέματα υγείας, αποτελεί ένα πολυτιμότατο αγαθό, που οφείλουν οι πάντες, πολίτες και τοπική εξουσία, να το στηρίξουν και να το ενισχύσουν με κάθε τρόπο και κυρίως με την συμμετοχή.


 
"Παλμός της Καλύμνου"

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...