Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κατά Περιφερειακής Αρχής: Θα πρέπει να είναι υπόδειγμα και όχι ουραγός στα μέτρα ασφάλειας για όλους!....,

Δελτίο Τύπου-Διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της Περιφέρειας

Την σκληρή απαράδεκτη και ανάλγητη στάση που τηρεί έναντι του προσωπικού της και κυρίως των συνδικαλιστών που αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα και αποκαλύπτουν όσα δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα παρά τις οχλήσεις,  ανέδειξε   η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων με ανακοίνωση της.

Αποκάλυψαν οι συνδικαλιστές  ότι η Περιφέρεια αρνείται  να προβεί στην χορήγηση ΜΑΠ δηλαδή  Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους της.

 Ούτε πέρσι που ζητήθηκε και πολύ περισσότερο ούτε και τώρα εν μέσω πανδημίας!

 Όσοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει  ο όρος Μέσα  Ατομικής Προστασίας καλό είναι, πριν προβάλουν μαζί με τη χολή και την εμπάθεια στην απάντηση τους να διαβάσουν προσεκτικά  αυτά που   ορίζει ο νόμος για τα ΜΑΠ τους τεχνικούς ασφαλείας και τους ιατρούς εργασίας.  Ο νόμος είναι σαφής και σε αυτό το θέμα  τόσο για τους δημόσιους  οργανισμούς την αυτοδιοίκηση όσο και για τις επιχειρήσεις.

Να ενημερωθούν λοιπόν  και να μάθουν επιτέλους ότι της εξουσίας και της εμμονής για αυτή, των επικοινωνιακών τρικ των φωτογραφιών της επίδειξης και  της επιφάνειας προέχει η ασφάλεια όλων.

Ένας οργανισμός της αυτοδιοίκησης όπως η Περιφέρεια, θα πρέπει να είναι υπόδειγμα και όχι ουραγός,  σε ότι αφορά τους κανονισμούς και τα μέτρα ασφαλείας για όλους!

 Είναι δυνατό την  ώρα που ξενοδοχειακές μονάδες με προσωπικό από 50 άτομα και πάνω να   υποχρεούνται εκ του νόμου να προβαίνουν στην πρόσληψη ιατρού εργασίας με σύμβαση,  τεχνικού ασφαλείας επίσης με σύμβαση  και στη χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας  σε όλο το προσωπικό  τους μη εξαιρουμένων ακόμη και των διοικητικών υπαλλήλων για να μπορούν να λειτουργήσουν και  η Περιφερειακή Αρχή να  αρνείται  να πράξει όσα ορίζει ο νόμος;

Αποτελεί εξαίρεση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ή έχουμε εξασφαλίσει ότι δεν συμβεί ποτέ τίποτε στις υπηρεσίες μας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες; Έχουμε εξασφαλίσει και την ανοσία;

Είναι απαράδεκτο , εν μέσω της πανδημίας που δεν έχει  εκλείψει από τα νησιά και τη χώρα η Περιφερειακή Αρχή να  αρνείται να απαντήσει στους εργαζόμενους για το γιατρό εργασίας .

 Πολύ περισσότερο για το αν θα  υπάρξει  ποτέ γιατρός εργασίας για να τους εξετάσει ειδικά τώρα που ήταν και συνεχίζουν να είναι εκτεθειμένοι στον ιό.

Το γεγονός ότι τα κρούσματα στο Νότιο Αιγαίο παραμένουν 10 δεν συνιστά ότι υπάρχει και  γενική ανοσία επί του πληθυσμού.

Υπενθυμίζουμε ότι η χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και η πρόσληψη γιατρού εργασίας είχαν ζητηθεί από την περιφερειακή αρχή από πέρσι (Ν.3850/2010, ΦΕΚ 2208/β’/2019 και ΚΥΑ 43726/07-06-2019).

Παρά τις  εκκλήσεις των εργαζομένων όμως ούτε ο προϋπολογισμός της ΠΝΑΙ τροποποιήθηκε αλλά ούτε και απάντηση δόθηκε στους εργαζόμενους σε εφαρμογή της κλασικής τακτικής της περιφερειακής αρχής να απαξιώνει όσους έχουν λόγο και αναδεικνύουν λάθη  παραλείψεις  και αστοχίες.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη όμως αν συμβεί κάτι στην περιοχή ευθύνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

Πόση αξία έχει τελικά η ανθρώπινη ζωή για την περιφερειακή αρχή;

Και δεν είναι μόνο αυτά. 

Δεν γνωρίζουμε  τους πραγματικούς  λόγους που η εισήγηση σε αίτημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Κυκλάδων για την  χορήγηση των τότε προβλεπόμενων κινήτρων παραμονής υπαλλήλων μικρότερων πληθυσμιακά νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν αρνητική .

Το επιχείρημα της περιφερειακής αρχής για άνιση ,αντιμετώπιση των υπαλλήλων των μεγαλύτερων νησιών δεν αποτελεί …απάντηση την ώρα που ειδικότητες όπως οι Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Επόπτες, Υγείας, Μηχανικοί, Περιβαλλοντολόγοι και άλλες είναι περισσότερο από πότε απαραίτητες.

Όσο για το αίτημα της διοίκησης του συλλόγου Κυκλάδων για…. ακρόαση και συζήτηση των προβλημάτων ούτε λόγος .

Δεν μπορεί από τη μια ο Περιφερειάρχης από τη μια να αναφέρεται στην έλλειψη  προσωπικού στις υπηρεσίες του και από την άλλη να αρνείται να συναντήσει τους ανθρώπους που εκπροσωπούν τους συνδικαλιστές και να δώσει λύση στα προβλήματα τους.

Δεν μπορεί από τη μια οι υπάλληλοι που δουλεύουν νυχθημερόν  για τα έργα να δέχονται συγχαρητήρια και από την άλλη να είναι εκτεθειμένοι χωρίς τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας και κυρίως χωρίς το δικαίωνα να αρθρώσουν λόγο για τις ελλείψεις.

Στην μετά κορονοϊό εποχή ας γίνει κατανοητό πως δεν έχουν θέση  οι επικοινωνιακές κορώνες  τα τρικ για το ποιος είναι καλύτερος και περισσότερο ικανός, τα μίση και οι εμπάθειες .

Προέχει πρωτίστως η ανθρώπινη ζωή και η ασφάλεια !

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...