Συμβουλές διατροφής για την απώλεια των κιλών των διακοπών - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

Από τη χαλάρωση του καλοκαιριού μπαίνουμε πλέον σε πιο φθινοπωρινούς
ρυθμούς και είναι καιρός να ξαναδούμε λίγο πάλι τη διατροφή μαςΗ θέσπιση και μόνο κάποιων βασικών κανόνων και η επαναφορά ενός σωστού προγραμματισμού, είναι συνήθως ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να απαλλαγούμε από τα πρηξίματα και τα περιττά κιλά του καλοκαιριού και παρατίθενται παρακάτω:

1.    Είναι πολύ σημαντικό να τρώτε σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Η διατροφή σας δηλαδή θα πρέπει να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο, τακτικό ρυθμό. Ακόμη όμως και αν γευματίζετε σε καθορισμένο χρόνο, δεν θα πρέπει ποτέ να τρώτε όταν είστε συναισθηματικά ή ψυχικά ταραγμένοι. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να καθίσετε στο τραπέζι λίγο αργότερα, όταν έχετε ηρεμήσει.
2.    Θα πρέπει να αφιερώσετε στο φαγητό το χρόνο που του αξίζει και να μην σας αποσπά τίποτα άλλο την προσοχή  όπως η τηλεόραση, το διάβασμα κτλ. Να τρώτε πάντοτε καθιστοί, να καταναλώνετε μικρές μπουκιές μασώντας καλά και να συγκεντρώνεστε σε αυτό που τρώτε την κάθε στιγμή, απολαμβάνοντας τη γεύση και την υφή των τροφών.
3.    Μετά από κάθε γεύμα χαλαρώστε για λίγο και μετά περπατήστε. Το περπάτημα τονώνει τη ροή του αίματος και διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης.
4.    Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για την ευεξία ενός σώματος από ένα καλό ύπνο. Ο καλός ύπνος σας βοηθά να διατηρείτε τη ψυχική σας ισορροπία και να τρώτε κανονική ποσότητα φαγητού.
5.    Εάν πίνετε καφέ, να τον συνοδεύετε πάντα με διπλάσια ποσότητα νερού για να είναι πιο εύπεπτος.
6.    Κάθε φορά που νιώθετε την ανάγκη να τσιμπολογήσετε κάτι, ένας έξυπνος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να μασήσετε μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη.
7.    Η αξία του ψωμιού ολικής αλέσεως είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε την επιλογή του ψωμιού έτσι ώστε να είναι πραγματικά ολικής άλεσης με το πίτουρο και το φύτρο του.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...