Συμβουλές για να είναι ο Υπολογιστής Ασφαλής από Ιούς

Σε αυτό το οδηγό θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές ώστε να αποφύγετε όσο είναι δυνατόν να κολλήσετε έναν ιό. 

 

1) Αφήστε το User Account Control ενεργοποιημένο

Ναι αυτό που κάθε φορά που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε κάτι πετάγετε και μαυρίζει την οθόνη....το ξέρω σας εκνευρίζει αλλά είναι ένα χρήσιμο option που σας ενημερώνει αν το πρόγραμμα που προσπαθείτε να εγκαταστήσετε πρόκειται να επέμβει με τρόπο δραστικό στο σύστημά σας.

2) Μην πειράξετε το Windows Firewall

Οι περισσότεροι αμέσως μετά την εγκατάσταση απενεργοποιούν το firewall των windows με την λογική Microsoft είναι, πόσο καλό μπορεί να είναι. Και όμως είναι ένα αρκετά αξιοπρεπές firewall και το σημαντικότερο δεν σας "πρήζει" με ερωτήσεις μετά από κάθε click όπως κάνουν τα περισσότερα firewall τρίτων κατασκευαστών.

 

3) Έχετε ενεργοποιημένο το Windows Update

Θα εκπλαγείτε πόσοι πιστεύουν στη θεωρία συνομωσίας πως τα updates από το Windows Update επιβραδύνουν τα Windows και για το λόγο αυτό τα αποφεύγουν. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που τα αποφεύγουν επειδή τα Windows τους δεν είναι γνήσια "αγορασμένα".Όποιος κι αν είναι ο λόγος, ο μόνος σκοπός ύπαρξης αυτών των updates είναι να κλείνουν τρύπες ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα. Ναι, το ξέρουμε πως δεν πρόκειται να κλείσουν ποτέ όλες οι τρύπες ασφαλείας. Αυτός δεν είναι λόγος όμως να αφήνουμε ανοιχτές και εκείνες που θα μπορούσαν να κλείσουν?

 

4) Προσέχετε τα email που ανοίγετε 

Μην ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή συνημμένα αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν αναγνωρίζετε.Πολλοί ιοί επισυνάπτονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εξαπλώνονται μόλις ανοίξετε το συνημμένο αρχείο. Είναι καλύτερα να μην ανοίγετε κανένα συνημμένο αρχείο, εκτός αν πρόκειται για κάτι που περιμένατε να λάβετε.

 

5) Δώστε προσοχή στις ειδοποιήσεις SmartScreen των Windows

Να είστε προσεκτικοί κατά την εκτέλεση μη αναγνωρίσιμων εφαρμογών που έχετε κάνει λήψη από το Internet. Οι μη αναγνωρίσιμες εφαρμογές έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην είναι ασφαλείς. Κατά τη λήψη και την εκτέλεση μιας εφαρμογής από το Internet, το φίλτρο SmartScreen χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σχετικά με τη φήμη της εφαρμογής για να σας προειδοποιήσει, σε περίπτωση που η εφαρμογή δεν είναι γνωστή και ενδέχεται να είναι κακόβουλη.

 


 

Tech news by PnG Solutions

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...