Συμβουλές για αποτοξίνωση μετά το Πάσχα - Του διατροφολόγου Μανώλη Μοράρη

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ-Το Πάσχα πέρασε καιρός για αποτοξίνωση μερικές συμβουλές τι να κάνουμε.
1. Με την έγερση, ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι. Διεγείρει το συκώτι και το βοηθάει να αποτοξινωθεί.

2. Πολύ νερό. 8-10 ποτήρια εκτός των ροφημάτων

3. Άφθονες πολύχρωμες σαλάτες. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, μας βοηθούν στον κορεσμό. Επίσης με τις σαλάτες ενισχύεται η αποβολή του λίπους μέσω των κοπράνων. Αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου και το βοηθούν να αποβάλλει τις τοξίνες.

4. 4 γεύματα για τις γυναίκες και 5 για τους άντρες ιδανικά. Τα συχνά γεύματα ανά 3-5 ώρες αποτρέπουν τις υπογλυκαιμίες, μας κρατούν χορτάτους και ενεργοποιούν το μεταβολισμό.

5. 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αυξάνουν το μεταβολισμό.

6. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα, αποφύγετε το κόκκινο κρέας, τηγανιτά και τυριά, δηλαδή το κορεσμένο λίπος. Καταναλώστε κοτόπουλο και ψάρι, άπαχο δηλαδή κρέας.

7. Από τα κόκκινα αυγά, καταναλώστε ως επί το πλείστον το ασπράδι του αυγού. Αποτελεί πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, προκαλεί κορεσμό και ενεργοποιεί το μεταβολισμό.

8. Στις σαλάτες προσθέστε σπαράγγια. Είναι διουρητικά και αποτοξινώνουν τα νεφρά.

9. Καταναλώστε αγκινάρα. Είναι διουρητική.

10. Κάντε άσκηση 3-4- φορές την εβδομάδα  αερόβια.


Σαλάτα αποτοξίνωσης  

Υλικά:
½ κιλό ψιλοκομμένο λάχανο
200 γραμ μοβ λάχανο ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
4 κλαράκια σέλινο χωρίς τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά τουρσί (Φλωρίνης)
2 κουτ ξύδι χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, λάδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο λάχανο, το μοβ λάχανο, τα τριμμένα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα αλατίζετε καλά , τα περιχύνετε με το χυμό ενός λεμονιού, ρίχνετε μέσα 1 φλιτζάνι του καφέ νερό, τα πιέζετε όλα μαζί με το χέρι σας και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα εκτός ψυγείου. Αμέσως μετά σουρώνετε τη σαλάτα από τα υγρά που έχει κατεβάσει, τη βάζετε σε μια καθαρή σαλατιέρα, ψιλοκόβετε τη πιπεριά Φλωρίνης, περιχύνετε με το ξύδι και ρίχνετε λίγο λάδι  για το σερβίρισμα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σιγή ιχθύος από το Δήμο Ρόδου για το Εθνικό Θέατρο - Ο Δήμος δεν απαντάει ούτε στην Πρόεδρο...
Έναρξη δρομολογίων από Σάμο 5 Απριλίου 2021 - Η Dodekanisos Seaways συνεχίζει να στέκεται στο...
Σ. Καραταπάνης “Αφρονες και επώνυμοι” μας έφεραν στο “βαθύ κόκκινο”. - «Κάποιοι άφρονες και...
Στην προσωπική τους εμπειρία για τον καθοριστικό ρόλο των εμβολίων στη ζωή μας, με αφορμή και το...