Συλλογή υπογραφών για το Πρασονήσι

Υπογραφές διαμαρτυρίας μέσω διαδικτύου, συγκεντρώνονται από το κίνημα Save prasonisi με αφορμή την κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο.
Το ψήφισμα και οι υπογραφές που έφτασαν μέχρι σήμερα τις 571 ( με στόχο τις 5000), θα σταλούν στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη διαδικασία μπορεί να επισκεφτεί τη διεύθυνση http://www.avaaz.org/el/petition/YPEKA_Kaloyme_oloys_osoys_agapoyn_to_Prasonisi_na_poyn_STOP_stin_katastrofi_toy/?mLlYedb
 
Εκεί υπάρχει ένα μικρό κείμενο στα Ελληνικά και σε τρείς ακόμα γλώσσες ( αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) το οποίο αναφέρει τα εξής: «Η Δ.Ε.Η. σχεδιάζει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στο Πρασονήσι (ΡΟΔΟΣ-SURF SPOT, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΑΡΚΟ NATURA 2000).
Σημειώνεται ότι ο πετρελαϊκός σταθμός (με δύο καμινάδες ύψους 50 μέτρων) θα κατασκευαστεί στα παράλια του νησιού, στο πιο νότιο τμήμα, κοντά στη χερσόνησο του Πρασονησίου.
Πρόκειται δε να χρησιμοποιεί καύσιμο μαζούτ χαμηλής ποιότητας που περιέχει θείο. Το μαζούτ εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον, δεδομένου ότι αυτό θα μεταφέρεται μέσω αγωγών που θα ξεκινούν από απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή της ανατολικής αμμουδιάς του Πρασονησίου και θα καταλήγουν σε υποθαλάσσιο αγκυροβόλιο, όπου θα "δένουν" τα πετρελαιοφόρα.

Αυτό αποτελεί τεράστια απειλή για μία ανυπολόγιστη και μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή σε μία από τις πιο θεαματικές φυσικές τοποθεσίες της Μεσογείου και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για θαλάσσια σπορ. Τα απόβλητα του πετρελαϊκού σταθμού θα απορρίπτονται στην θάλασσα και στον αέρα!

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...