Συλλαλητήριο των Σωματείων ενάντια στο “αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο” της κυβέρνησης την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Συλλαλητήριο των Σωματείων ενάντια στο “αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο” της κυβέρνησης την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

-Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εισάγει στην ολομέλεια της βουλής για ψήφιση το λεγόμενο “αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο”. Ένα νομοσχέδιο που τα δίνει όλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες “επενδυτές”, ενισχύοντάς τους και με ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό που κατά 95% σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία προέρχεται από τη βαριά φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών.

 

Ένα νομοσχέδιο που αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει για τους εργαζόμενους το σλόγκαν “ανάπτυξη για όλους” της κυβέρνησης, αφού καταργεί στην ουσία τις Συλλογικές Συμβάσεις ενώ βάζει χέρι στην ίδια τη λειτουργία και την ύπαρξη ακόμα των συνδικάτων σαν φορείς οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων.

 

Οι έπαινοι που έχει εισπράξει από τη μεγαλοεργοδοσία αυτό το νομοσχέδιο και οι προτάσεις των εκπροσώπων της για ακόμα αντιδραστικότερες αλλαγές δείχνουν ότι το περιεχόμενό του, τους έχει ανοίξει την όρεξη.

 

Το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μας δυο απεργίες και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις και δραστηριότητες για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων για το περιεχόμενο και τις συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου. Παρά την ανοιχτή υπονόμευση από την ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου, οι κινητοποιήσεις αυτές ήταν σημαντικές.

 

 Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής μας να πάρουν μέρος  στο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη, τη μοναιδκή κινητοποίηση που οργανώνεται στην περιοχή μας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, την ημέρα που θα ψηφίζεται στη βουλή. Να ακυρώσουμε στην πράξη το στόχο κυβέρνησης, εργοδοσίας και εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. ‘Ολοι στη συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6.30μμ

Στο συλλαλητήριο καλούν τα  εξής Σωματεία:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΠΕΤ - ΟΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΙΡΑΜΑΡΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SHERATON

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΡΟΔΟΥ

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...