"Συγκινητική η παρουσία του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στην Κάρπαθο"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: "Συγκινητική η παρουσία του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στην Κάρπαθο"

O Δήμος Καρπάθου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, για τη τιμητική παρουσία ένοπλου τμήματός του στα " Ηλιάκεια 2019" συνοδευόμενο από τον Πρόεδρό του κ.Στέλιο Καγιαδάκη.
 Ο λεβέντικος τιμητικός χορός στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, τόσο στο χώρο του μνημείου, όσο και στο χώρο όπου παρατέθηκε το γεύμα, μας συγκίνησε ιδιαίτερα.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Ρεθύμνης όπως είχε ξεκινήσει, ιδρύθηκε το 1973 στο Ρέθυμνο και βρίσκεται στην πρώτη θέση των Συλλόγων της Κρήτης και καταξιωμένος στη συνείδηση του Κρητικού λαού σαν τον μεγαλύτερο παραδοσιακό φορέα του νησιού.  

 

Διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία παγκρήτιες εκδηλώσεις επιβράβευσης και προβολής της Κρητικής παράδοσης, η πιο γνωστή είναι τα Τζανιδάκεια που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στη μνήμη του πρωτοχορευτή Αντώνη Τζανιδάκη.

 

Ο Όμιλος Βρακοφόρων εκτός από το χορευτικό τμήμα, διαθέτει και θεατρική ομάδα, με την οποία έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις, κρητικές ηθογραφίες κυρίως. Διαθέτει σχολές χορού εκτός από το Ρέθυμνο, στο Πέραμα, το Άδελε και τον Πρινέ, όπου διδάσκονται οι νέοι και τα παιδιά το ιδεώδες της κρητικής παράδοσης.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Αρνήθηκε με τρόπο κατηγορηματικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε σημερινή...
Καθήλωσε χθες το βράδυ κοινό και κριτές στο X FACTOR, στο OPEN TV, η Ροδίτισσα Ζωή-Μισέλ Μπακίρη...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μεταθέσεων των αστυνομικών, αισθανόμαστε την ανάγκη να...
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ρόδου ΑΝΤ.  ...