"Συγκινητική η παρουσία του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στην Κάρπαθο"

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: "Συγκινητική η παρουσία του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης στην Κάρπαθο"

O Δήμος Καρπάθου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, για τη τιμητική παρουσία ένοπλου τμήματός του στα " Ηλιάκεια 2019" συνοδευόμενο από τον Πρόεδρό του κ.Στέλιο Καγιαδάκη.
 Ο λεβέντικος τιμητικός χορός στη μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, τόσο στο χώρο του μνημείου, όσο και στο χώρο όπου παρατέθηκε το γεύμα, μας συγκίνησε ιδιαίτερα.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, Ρεθύμνης όπως είχε ξεκινήσει, ιδρύθηκε το 1973 στο Ρέθυμνο και βρίσκεται στην πρώτη θέση των Συλλόγων της Κρήτης και καταξιωμένος στη συνείδηση του Κρητικού λαού σαν τον μεγαλύτερο παραδοσιακό φορέα του νησιού.  

 

Διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία παγκρήτιες εκδηλώσεις επιβράβευσης και προβολής της Κρητικής παράδοσης, η πιο γνωστή είναι τα Τζανιδάκεια που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Αύγουστο στη μνήμη του πρωτοχορευτή Αντώνη Τζανιδάκη.

 

Ο Όμιλος Βρακοφόρων εκτός από το χορευτικό τμήμα, διαθέτει και θεατρική ομάδα, με την οποία έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις, κρητικές ηθογραφίες κυρίως. Διαθέτει σχολές χορού εκτός από το Ρέθυμνο, στο Πέραμα, το Άδελε και τον Πρινέ, όπου διδάσκονται οι νέοι και τα παιδιά το ιδεώδες της κρητικής παράδοσης.

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...