Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γεννάδι για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/10  η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της  ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ  για την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου υγείας να σταματήσουν οι εφημερίες στο περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου. Η συγκεκριμένη απόφαση υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, και αφήνει την πιο απομακρυσμένη περιοχή του νησιού μας χωρίς καμία 24ωρη δομή δημόσιας υγείας. Μία περιοχή με 10 χωριά ,με 3 σχολεία με πάνω από 400 παιδιά , με εκατοντάδες ηλικιωμένους, με 30000 πλυθησμό τους 7 μήνες της τουριστικής σεζόν.

Η συγκεκριμένη ημέρα επιλέχτηκε από την συνέλευση κατοίκων για να ενώσουμε την φωνή μας με τα υπόλοιπα νησιά του αιγαίου στα πλαίσια της παναιγαιακής ημέρας δράσης για την υγεία.  Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος και αμέσως έκλεισε ο κεντρικός δρόμος μπροστά από το ιατρείο του Γενναδίου, πράξη που δηλώνει την αποφασιστηκότητα να συνεχιστεί ο αγώνας μας μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας που είναι:

  • να ξαναρχίσουν άμεσα  οι καθημερινές εφημερίες στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
  • να γίνουν άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, με ασθενοφόρο
  • να αναβαθμιστεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • γενναία αύξηση του κρατικού προυπολογισμού για την δημόσια υγεία

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτούμε άλλο να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές και πως η δημόσια υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν ακόμα και στο πιο μικρό χωρίο η νησί.

Στην συγκέντρωση παρεβρέθηκαν και στήριξαν με δημόσια ανακοίνωση τους ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΥΛΩΝ ΡΟΔΟΥ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ. Επίσης συμμετείχαν οι πρόεδροι των χωριών μας.

Το επόμενο διάστημα ζητάμε από το περιφερειακό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια των χωρών μας να ψηφίσουν τα αιτήματα μας ,όπως έκανε το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση του στις  17/12/2018, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση να δόσει λύση στο πρόβλημα μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Παρασκευή 01/11 στις 11:00 στο νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην δοιήκηση.  

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 16/10/2019

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...