Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξω απο το νοσοκομείο Ρόδου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΝΡ

Ο σύλλογος μας στα πλαίσια της απεργίας στο Δημόσιο τομέα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου καλεί όλα τα εργατικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε κοινή συγκέντρωση έξω από την πύλη του νοσοκομείου στις 11:00 π.μ. Καλούμε επίσης τα σωματεία των συνταξιούχων, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητικούς – φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, τους αγροτικούς συλλόγους, όλο το λαό της Ρόδου. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, διεκδικούμε την προστασία της ζωής και της υγείας μας, των ίδιων και των παιδιών μας στα σχολεία, διεκδικούμε την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, τη λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση των συγκοινωνιών, την κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και για ότι συμβεί κατηγορεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Όταν ζητάμε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, σε δασκάλους-καθηγητές και αίθουσες διδασκαλίας, η απάντηση, όπως όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι ότι δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας.

 Όταν όμως φωνάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες κλινικάρχες, ξενοδόχοι, εφοπλιστές, αεροπορικές εταιρίες, τότε η κυβέρνηση τρέχει με βήμα γοργό να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Φτάνει πια η κοροϊδία.  Η θωράκιση της υγείας των οικογενειών μας είναι πρώτιστο μέλημα, δεν θα θυσιάσουμε την υγεία μας για τα κέρδη κανενός επιχειρηματία.

Το σωματείο μας καλεί το λαό της Ρόδου να πάρει την  κατάσταση στα χέρια του να δείξει τη δύναμή του. Να επιβάλει την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων.

Η λειτουργία στο νοσοκομείο μας είναι οριακή. Η κατάσταση δεν έχει εκτραπεί εξαιτίας του φιλότιμου που δείχνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Όμως δεν μπορούμε άλλο να πληρώνουμε με την υγεία μας τις επιλογές οποιασδήποτε  κυβέρνησης.

Τώρα!!!

  •  να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, να στελεχωθούν πλήρως το νοσοκομείο μας, όλα τα κέντρα υγείας και Π.Ι. του νησιού.
  • Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα προστασίας προσωπικού και ασθενών έναντι των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων   
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις δασκάλων-καθηγητών και να βρεθούν αίθουσες ώστε να μη στοιβάζονται τα παιδιά μας 25 ανά τμήμα.
  • Να προσληφθούν μόνιμοι/ες καθαριστές/καθαρίστριες σε όλους τους δημόσιους χώρους και να σταματήσει το αίσχος με τις εργολαβίες.
  • Να γίνονται δωρεάν μαζικά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους χώρους εργασίας και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

    

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...