Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη Νότια Ρόδο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Συντοπίτες, ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε επιτέλους. Πόσο ακόμα θα μένουμε άπραγοι βλέποντας να χάνονται ζωές χωρίς να αντιδρούμε;

Όπως γνωρίζουμε όλοι με απόφαση του υπουργείου υγείας το περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου από 1η  Σεπτεμβρίου λειτουργεί μόνο Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9:00 μέχρι τις 14:00. Αυτή η απόφαση της νέας κυβέρνησης να σταματήσουν οι εφημερίες στα περιφερειακά ιατρεία όλης της χώρας, θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το παραπάνω συμπέρασμα επιβεβαιώνεται από ακόμη ένα τραγικό περιστατικό που σηνέβη στην περιοχή μας, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί άδικα μια ανθρώπινη ζωή στο δρόμο ενώ προσπαθούσε να φτάσει στο κοντινότερο κέντρο υγείας. Πιο συγκεκριμένα 69χρονος κάτοικους της Ιστρίου αισθάνθηκε αδιαθεσία την Τρίτη 01/10 το βράδυ, εν συνεχεία τον μετέφερε κοντινό του πρόσωπο στο ιατρείο Γενναδίου που ήταν κλειστό και ενώ όδευε για το κέντρο υγείας Αρχαγγέλου εξέπνευσε, λόγω καρδιακού επεισοδίου.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση, διεκδικούμε άμεσα από την κυβέρνηση τα παρακάτω:

  • να ξαναρχίσουν οι καθημερινές εφημερίες στο Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ
  • να γίνουν προσλήψεις νοσηλευτικού-ιατρικού προσωπικού και διασωστών του ΕΚΑΒ ώστε να λειτουργεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ όλο το 24ωρο 365 ημέρες τον χρόνο, με ασθενοφόρο
  • να αναβαθμιστεί το Π.Ι. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • γενναία αύξηση του κρατικού προυπολογισμού για την δημόσια υγεία

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους τους κάτοικους και τους φορείς της Νότιας Ρόδου να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/10 στις 18:00 μπροστά από το ιατρείο του Γενναδίου.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ενώνουμε τις φωνές μας με τα υπόλοιπα νησιά του αιγαίου που την ίδια μέρα γίνονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις για τα θέματα υγείας. Η δημόσια δωρεάν υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που το δικαιούμαστε όλοι!

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ  

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...