Στο Υπουργείο Υγείας και Παιδείας ο Δήμαρχος Σύμης

Στο Υπουργείο Υγείας και Παιδείας ο Δήμαρχος Σύμης

- Κέντρο υγείας στη Σύμη και διαδραστική εκπαίδευση, τα αποτελέσματα των επαφών του δημάρχου Σύμης στην Αθήνα.

- Στην Αθήνα βρέθηκε ο δήμαρχος Σύμης , Λευτέρης Παπακαλοδούκας μετά του αντιδημάρχου Σύμης ,Νικήτα Γρύλλη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαφές στον τομέα της υγείας και της παιδείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επαφές με την υφυπουργό υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, και επετεύχθη, ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες προκειμένου το πολυδύναμο ιατρείο Σύμης να αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας. Επίσης, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του ιατρείου στο Χωριό Σύμης, όπου θα στεγαστεί τον σύγχρονο κέντρο υγείας τους νησιού. 

 

 

Οι δια ζώσης επαφές του Δήμου Σύμης καρποφόρησαν και στον τομέα της παιδείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο Δήμος Σύμης μετά των επικεφαλής του, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέτα Μακρή, σχετικά με την αναγκαιότητα προσθήκης τομέα ναυτιλιακών σπουδών στο ΕΠΑΛ Σύμης.

 

Το αίτημα στηρίχτηκε στη βάση ότι η Σύμη αποτελεί ένα νησί με μακρά ναυτική παράδοση, οπότε η προσθήκη μαθημάτων ναυτιλιακών σπουδών στο πρόγραμμα του Επαγγελματικού Λυκείου θα έδινε σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες στους μαθητές του νησιού. Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι η επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να

 

πρωταγωνιστήσει στις άμεσες και σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, ειδικά μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχούς αβεβαιότητας και αλλαγών.

 

Το ΕΠΑΛ Σύμης, με την αποδοχή της πρότασης για εμπλουτισμό των μαθημάτων του, μπορεί να γίνει ένα παράδειγμα ανοίγματος νέων οριζόντων για όσους νέους βρίσκονται μπροστά στα ρεαλιστικά αδιέξοδα της εποχής μας.

 

Πέρα τούτων, δόθηκε έμφαση και στην εφαρμογή της διαδραστικής διδασκαλίας και στην υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται, ώστε να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό. Αναλυτικά συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις και η αναγκαιότητα εξοπλισμού των σχολείων στη Σύμη με τα απαραίτητα μέσα που θεωρούνται αναγκαία για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (σύνδεση στο διαδίκτυο,

 

διαδραστικός πίνακας, βιντεοπροβολέας, φορητός υπολογιστής, εκτυπωτής, σαρωτής, πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, λογισμικό διαδραστικού πίνακα, λογισμικό Google Earth, λογισμικό επεξεργασίας κειμένου, λογισμικό παρουσίασης).

 

Η συνδυασμένη χρήση του διαδραστικού πίνακα με άλλα εργαλεία των ΤΠΕ, υποστηρίζει ολόπλευρα τη διδακτική διαδικασία, όχι μόνο γιατί παρέχει στους μαθητές εκείνα τα μέσα που θα τους βοηθήσουν να εμπλουτίσουν την παρουσίαση των εργασιών τους, αλλά πρωτίστως, γιατί δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες των μαθητών να συνεργαστούν στα στάδια της διερεύνησης και της αναζήτησης πληροφοριών και να εμπλακούν σε εποικοδομητικές και ελκυστικές δραστηριότητες, με στόχο την εκτέλεση δραστηριοτήτων, την εξαγωγή

 

συμπερασμάτων κλπ.

 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων συμπεριλαμβάνεται και η δια ζώσης επαφή με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Υγεία, κ. Ανδρέα Καραταπάνη, με τον οποίο συζητήθηκε το θέμα του Ιατρικού  εξοπλισμού του νεοσύστατου κέντρου υγείας, καθώς και επικείμενη επίσκεψη του ομίλου υγείας στην Σύμη (τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου ) για την δωρεάν εξέταση των πολιτών του νησιού.

 

Με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού και ποιοτικού επιπέδου των κατοίκων του ακριτικού νησιού, η δημοτική αρχή καταβάλλει όλες τις δυνατές προσπάθειες, ώστε να καταστεί εφικτή η μετάβαση στον εκσυγχρονισμό, την πρόοδο, την αναβάθμιση και την εξέλιξη σε ζωτικούς τομείς ,όπως αυτοί της υγείας και της παιδείας.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...