Στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» ξεναγήθηκαν μαθητές του Α1 του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου

Στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» ξεναγήθηκαν μαθητές του Α1 του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου

Μια ιδιαίτερη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές/ριες του Α1 του 5ου ΔΣ Πόλεως Ρόδου και η εκπ/κός τους Παπαζαχαρίου Ειρήνη Ανθή, καθώς ξεναγήθηκαν διαδικτυακά στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδα που τελεί υπό της Αιγίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννης Σ.Λάτσης και βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Μαρίνα του Φλοίσβου.
Οι μαθητές/ριες του συγκεκριμένου τμήματος έχοντας εκπονήσει  το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  κατά τη διάρκεια του τριμήνου «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα ένα ταξίδι εν Πλω» και μέσα από δράσεις αλληλεπίδρασης ανέπτυξαν επικοινωνία με το προσωπικό του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα για να εξερευνήσουν το ιστορικό πλοίο της γραμμής του Αργοσαρωνικού, να γνωρίσουν όψεις της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοΐας του 20ου αιώνα και να  διερευνήσουν επιμέρους θεματικές όπως το ταξίδι και η θάλασσα, τα καράβια και τη ναυσιπλοΐα, η επικοινωνία κι οι μεταφορές, οι άνθρωποι κι οι αναμνήσεις.

​Τέτοιου είδους δράσεις προάγουν τη φαντασία των μαθητών/ριών με βιωματικό τρόπο επιτρέποντας ένα ταξίδι στον τόπο και το χρόνο δίνοντας την ευκαιρία παράλληλα να εξερευνήσουμε τα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής ναυτιλίας  που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παγκόσμιο θαλάσσιο χάρτη.

​Πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στην υπεύθυνη Μουσειοπαιδαγωγό του Προγράμματος κ. Ζαχαροπούλου για το εκτεταμένο υλικό που μας απέστειλε και την άμεση ανταπόκριση σε κάθε μας απορία! Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!

Σας στέλνω και τη δική μου ανάρτηση. Αν θέλετε το αντιγράφετε από εδώ:https://emathisi.weebly.com/blog-2023-24/-1-5

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...