Στο πλευρό των Νοσοκομειακών γιατρών Ρόδου ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κινητοποιήσεις ιατρών του ΕΣΥ στο

Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου *

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου  στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, που αποφασίστηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ και καλεί όλα τα μέλη του που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου τα Πολυδύναμα και τα Περιφερειακά ιατρεία   να πάρουν μέρος μαζικά σ’ αυτήν.

Θεωρούμε πως, οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ, θα αποβούν ολέθριες για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η κυβέρνηση, αντί να καλύψει τα 20.000 κενά προσωπικού και τις 6.000 ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ακολουθεί τυφλά τις εντολές της Τρόικας και ουσιαστικά, με το πρόσχημα της διαθεσιμότητας, απολύει τους εργαζόμενους, απόλυτα απαραίτητους για την καθημερινή λειτουργία του ΕΣΥ. Πολλά μικρά νησιά πλέον δεν διαθέτουν όχι μόνο ιατρούς ειδικότητας αλλά ούτε αυτούς που ασκούν την υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικοί ιατροί και καλύπτονται από συνεχείς αποσπάσεις ιατρών της Ρόδου δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα χωριά όπου υπηρετούν, αφού αναγκαστικά κλείνουν.

Οι νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών, όπως αυτές προβλέπονται στο προσχέδιο του αναθεωρημένου μνημονίου και με το οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση, είναι προ των πυλών.

Οι οριζόντιες περικοπές και οι νέες μειώσεις των τιμών στα φάρμακα, αλλά και η αυστηροποίηση των διαδικασιών συνταγογράφησης, που δένουν τα χέρια των γιατρών, ανοίγουν την πόρτα σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να μπορούν πλέον να «αλώσουν» την φαρμακευτική αγορά στα γερμανικά σουπερ μάρκετ που ήδη υπάρχουν στη χώρα μας.

Όλα τα σχέδια νόμου και  οι πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου είναι άκρως αποκαλυπτικές για το χοντρό παιχνίδι που πρόκειται να παιχτεί στην Υγεία, ώστε Νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ, να περιέλθουν στον άμεσο και πλήρη έλεγχο των Γερμανών και των ιδιωτών επιχειρηματιών πάρα τους δυσβάστακτους φόρους και τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουν οι πολίτες για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που υπάρχει στο Σύνταγμα της Ελλάδος και που ουσιαστικά καθημερινά μαζί με την Δημοκρατία καταργείται. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...